Podcast
AVROTROS

Groningse stonerrockband MOAN verrast met debuutalbum

foto: MOAN
  1. Nieuwschevron right
  2. Groningse stonerrockband MOAN verrast met debuutalbum

Het Groningse MOAN draait al sinds 2008 mee en bracht onlangs eindelijk hun debuutplaat uit. In een nieuwe Keiharde Pödcast gaan Mike en Suzanne in gesprek met de bassist van de Groningse stonerrockband.

MOAN is een stonerrock band en komt uit Groningen. Voor Suzanne Bosman en Mike is MOAN een hele nieuwe naam, maar tijdens het gesprek met bassist André Manning blijkt de band al sinds 2008 bestaat. Naast André spelen Jurgen Veenstra (zang en gitaar), Marcel Ennema (gitaar) en Reinee Huizinga (drums) in de band. MOAN bracht eind november hun self-titled debuutalbum uit.

In het gesprek met André onthuld hij alles over het ontstaan van MOAN, dat de band sinds kort pas echt compleet is en hoe belangrijk het is dat het daarin niet alleen om de muzikale klik gaat. De opnamen van het album MOAN zijn al twee jaar oud en het resultaat was volgens André beter dan verwacht en dus werd er besloten om er toch maar een vinyl plaat van uit te brengen. Op het album staan vier heerlijk uitgesponnen nummers met raakvlakken in stonerrock, sludgemetal en doommetal. André vertelt verder dat er inmiddels alweer een aantal nieuwe composities klaarliggen en de band binnenkort weer de studio induikt. Suzanne en Mike willen vooral ook weten waar en wanneer de band live te zien is. Van het nieuwe album wordt de track Burning Man gedraaid.

Evergrey

Luisteraar Otto Koerhuis heeft een hele brede metal muzieksmaak. Van de guillty pleasure van White Lion (When the Children Cry) tot aan Slayer (World painted blood) en alles wat er tussenin zit. De Zweedse band Evergrey is één van de bands waar hij van houdt. De band klinkt volgens Otto "bombastisch, mysterieus en lekker hard". Het nummer The Paradox of the Flame wil hij graag horen.

Industrial met een sombere grondtoon is wat de band Binary Order maakt. Nou ja, band, het is een plaat van de Londense muzikant/producer/alleskunner Benjamin Blank en Suzanne heeft het album Message from the Deep als tip meegenomen. Mike vindt dat een platenmaatschappij vaak te pas en te onpas de sticker 'supergroep' plakt als bekende muzikanten een sideproject beginnen. Wat als er echt sprake is van een supergroep en deze bestaat uit leden van Dillinger Escape Plan, Mastodon, Alice In Chains en The Mars Volta en dat ze ook nog eens een topplaat uitbrengen? Mike heeft daarom het album van Giraffe Tongue Orchestra meegenomen naar de Keiharde studio.

Verder hoor je muziek van Inferum en Kreator.

#14 - De brede muzieksmaak van Otto en sludgy doommetal van MOAN (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie