Podcast
AVROTROS

Ad Vandenberg bezoekt De Keiharde Pödcast met nieuw album SIN

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Ad Vandenberg bezoekt De Keiharde Pödcast met nieuw album SIN

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast bellen Mike en Suzanne met Ad Vandenberg. In het gesprek komt natuurlijk het nieuwe album SIN aan bod, de ontwikkelingen die Vandenberg als muzikant heeft doorgemaakt én de gedeelde liefde voor gitaarsolo’s.

De naam Vandenberg is in de rockwereld een instituut. De single Burning Heart uit 1982 is een klassieker en staat sinds 2015 onafgebroken in de NPO Radio 2 Top 2000. In 1985, na een 5-jarig bestaan, houdt de band het voor gezien. Gitarist, componist en de naamgever van de band Ad Vandenberg stapt na lang aandringen van zanger David Coverdale over naar Whitesnake. Ondanks het 5-jarig bestaan blijft de band Vandenberg een begrip.

Vandenberg is terug

Als Ad Vandenberg een aantal jaren geleden aankondigt om Vandenberg nieuw leven in te blazen, wordt dit besluit door fans met luid gejuich ontvangen. Met een hele nieuwe line up - Ad Vandenberg (gitaar), Randy van Elzen (bas), Koen Herfst (drums) en Ronnie Romero (vocals) - wordt het album 2020 uitgebracht. De plaat verschijnt midden in de diverse lockdowns en kan op een enkel optreden na niet echt worden gepromoot.

De Chileense zanger Ronnie Romero is een bezig baasje en houdt er diverse bands en projecten op na. Een jaar later wordt bekend gemaakt dat hij dan ook de band weer verlaat. Een nieuwe zanger wordt gevonden in Mats Levén (o.a. ex Candlemass, Firewind, Therion, Trans-Siberian Orchestra en Yngwie Malmsteen). De stem en sound van Mats is een stuk bluesier en leunt ook meer aan tegen het stemgeluid van David Coverdale van Whitesnake.

SIN

In het gesprek dat Suzanne Bosman en Mike Arntz voeren met Ad Vandenberg vertelt hij onder andere hoe de samenwerking met Mats Levén is verlopen en hoe zijn stem beter past bij de sound van het nieuwe album SIN, dat op 25 augustus is verschenen. Ook wordt er gesproken over de terugkeer van de haaien in het artwork - deze waren eerst te zien in het artwork van het tweede album Heading For A Storm uit 1983 - en de keuzes die de schilder Vandenberg moet maken ten aanzien van de muzikant Vandenberg.

Dat het album qua sound dichterbij het werk van Whitesnake aanligt, is volgens Ad niet heel raar en hij legt uit waarom. In de podcast hoor je een gedeelte van het gesprek van Suzanne en Mike met Ad hebben gehad. Het hele gesprek is te zien op het Youtube-kanaal van NPO Radio 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Natuurlijk wordt ook de muziek van Vandenberg gedraaid. Ad kiest zijn favoriete track uit zijn back-catalogue en van de nieuwe plaat wordt de titeltrack gedraaid.

Tip en Tap

Suzanne heeft een tip van een powervrouw bij zich bij zich. Het is een live-opname van vocalist, gitarist en componist Anna Calvi.

Op De Wisseltap zette Justin van Omme een mooie, volle smaak op de tap. Unbreakable van Soen staat nu op Wisseltap 2. Deze week zet luisteraar en muzikant Robert Maclean een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Triggerfinger en Shadow Of Intent.

#9 - Ad Vandenberg over het nieuwe album 'Sin' (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie