Podcast
AVROTROS

Thrashmetalband Infantry uit Zaanstad te gast in De Keiharde Pödcast

foto: Infantry
  1. Nieuwschevron right
  2. Thrashmetalband Infantry uit Zaanstad te gast in De Keiharde Pödcast

Vijf jaar na hun debuut was Terminal Society, de tweede plaat van Infantry, er eind augustus eindelijk. Mike Arntz belt in De Keiharde Pödcast met frontman Ronald van Baren over het nieuwe werk van de band uit Zaanstad.

Op 31 augustus bracht Infantry hun tweede album in eigen beheer uit, getiteld Terminal Society. Op het album staan acht nummers die zeer geschikt zijn voor het trainen van je nekspieren. Presentator Mike Arntz belt met zanger Ronald van Baren en wil alles weten over de start van zijn carrière, hoe hij in 2018 bij de band is gekomen, het schrijven van de teksten en waarom het toch vijf jaar heeft geduurd voordat er een nieuwe plaat werd uitgebracht.

Ronald legt alles enthousiast uit en vertelt ook over de positieve ontvangst van de nieuwe plaat Terminal Society door de pers en de fans. Liveoptredens komen er in 2023 aan. Van het album wordt het nummer Under Destruction gedraaid. Tijdens gesprek blijkt dat dit nummer de favoriet is van de band en van Mike Arntz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziek als troost

Luisteraar Jeroen van der Stouwe verliest een aantal jaren geleden plotseling zijn vader na een ongeluk. Het nummer Beauty in Tragedy van de band August Burns Red zat in deze periode in zijn hoofd. In het gesprek met Mike vertelt Jeroen dat dit nummer hem veel troost gaf, vooral als het gaat over het voortleven van hoe zijn vader in het leven stond en het maakte hem bewust van wat voor mooi mens hij was. Een deel van de tekst staat ook op zijn arm getatoeëerd.

Mike Arntz vindt dat de wereld op dit moment wel een feestje kan gebruiken. In 1991 zag hij de band King Of The Hill als supportact van de band Extreme in de Rijnhal in Arnhem. Dit optreden vond hij zo goed, dat de dag erna de cd moest worden gekocht en deze plaat is meegenomen naar studio in Hilversum.

Verder wordt hoor je muziek van Deadlock, Hills Like White Lions en Judas Priest.

#15 - Muziek als troost en zanger Ronald van Baren van Infantry (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie