Podcast
NTR

Duik in de lijst der lijsten met de Top 2000 a gogo podcast

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Duik in de lijst der lijsten met de Top 2000 a gogo podcast

In een nieuw seizoen van de Top 2000 a gogo podcast duikt Leo Blokhuis in de mooiste verhalen achter hits uit de lijst der lijsten. Beluister nu de eerste afleveringen, met aandacht voor Meat Loaf, Elvis en Olivia Newton-John.

In twaalf afleveringen duikt de popprofessor weer in de verhalen achter prachtige hits uit de NPO Radio 2 Top 2000. Terwijl je je opmaakt om je stemlijst in te vullen voor de komende editie, doet Leo Blokhuis een meeslepende greep in de muziekgeschiedenis.

Zo eert hij overleden grootheden als Meat Loaf en Olivia Newton-John, analyseert hij de grootste successen van Blondie en werpt hij een blik op de solocarrière van Golden Earring-gitarist George Kooymans.

Meat Loaf

Zo richt Blokhuis zich in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op een van de grootste sterren die ons in 2021 ontvallen is: Meat Loaf. Dat gebeurde een klein jaar na de dood van Jim Steinman, de componist en producer die verantwoordelijk was voor Meat Loafs legendarische debuutalbum Bat Out of Hell, waarvan in 2021 maar liefst zes van de zeven nummers op de tracklist in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden waren.

Blokhuis gaat in op de turbulente geschiedenis van Bat Out of Hell, waarin Steinman zijn musicalverleden inschakelde om grootse rockopera’s te maken. Daarbij hoor je ook de interviews die Blokhuis deed met zangeres Ellen Foley, die te horen is op Paradise by the Dashboard Light, en Steinmans manager David Sonenberg.

#1 - Meat Loaf (S04) - Top 2000 a gogo

Olivia Newton-John

Ze zal voor eeuwig geassocieerd worden met haar rol als Sandy in Grease, de in augustus overleden Olivia Newton-John. Maar de Brits-Australische zangeres en actrice deed veel meer moois, bewijst Leo Blokhuis in de Top 2000 a gogo podcast.

Daarbij is er ook aandacht voor de Australische producer en songwriter John Farrar, die van 1971 tot 1989 met Newton-John samenwerkte. In die periode schreef hij vier nummer 1-hits voor haar, waaronder Have You Never Been Mellow en Magic.

#2 - Olivia Newton-John voor Grease (S04) - Top 2000 a gogo

Elvis Presley

Wat Rami Malek in 2018 deed met Freddie Mercury, deed Austin Butler dit jaar als Elvis Presley: een legendarische zanger tot leven werken in een kaskraker. 45 jaar na zijn overleden maakte The King dit jaar een grootse comeback.

Maar dat was niet de eerste: eind jaren zestig maakte Presley zijn legendarische ’68 Comeback Special, waarmee de Amerikaan zich uit een diep dal zong. Na jaren waarin Presley vooral actief was op het witte doek, keerde hij groots terug op het podium en raakten miljoenen weer in de ban van zijn muziek. Blokhuis staat in de tweede aflevering van de nieuwe reeks uitgebreid stil bij Elvis’ historische comeback.

#3 - The King in de jaren 70, er is meer dan Las Vegas (S04) - Top 2000 a gogo

Top 2000 a gogo podcast

De nieuwe afleveringen van de Top 2000 a gogo podcast verschijnen iedere week in de app van NPO Radio 2 of in je favoriete podcastapp. Wil je de eerdere seizoenen ook terugluisteren? Check hier alle afleveringen!

Ster advertentie
Ster advertentie