Podcast

Muster laat nieuwe single horen in de Keiharde Pödcast

foto: Muster
  1. Nieuwschevron right
  2. Muster laat nieuwe single horen in de Keiharde Pödcast

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast bellen Suzanne Bosman en Mike Arntz met Maarten Gunsing, zanger van de band Muster. Hij zorgt voor een primeur: nieuwe single Diggerman wordt voor het eerst gedraaid.

Het Arnhemse Muster maakt naar eigen zeggen muziek die oprecht, rauw, melodieus en intiem tegelijk is. Ze refereren hierbij aan alternatieve rockbands uit de jaren 90. Na de eerste single Out Of Oxy komt op 22 oktober 2021 de tweede single uit van het komende album Drift. In de aflevering wordt voor het eerst de nieuwe track Diggerman gedraaid. Maarten Gunsing is naast zanger ook tekenaar. Op de albumcover laat hij zien hoe de mens de aarde volgens hem aan het uithollen is. Dit heeft als gevolg onze eigen verdoemenis, wil Gunsing aangeven.

Leprous

Ook de Noorse band Leprous heeft een nieuw album uitgebracht. Daarvan zijn de afgelopen weken maar liefst vier tracks aangevraagd. Het lot bracht Suzanne en Mike bij de aanvraag van Josine van der Splinter. Ze vroeg het nummer Running low aan en via de keiharde telefoonlijn vertelt ze over de muziek, de stem van zanger Einar Solberg en wat het allemaal met haar doet.

Keiharde Tips

Suzanne heeft een tip meegenomen waar je op kunt headbangen en buikdansen en Mike heeft album uit zijn platenkast meegenomen van een Deense deathmetalband die maar één album heeft opgenomen en waarvan een aantal leden daarna spoorloos zijn verdwenen.

Beluister de aflevering hier:

#7 - Primeur nieuwe single van Muster (S04) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

NPO Podcastevent

Op zondag 10 oktober zal De Keiharde Pödcast aanwezig zijn op het NPO Podcastevent. Tijdens de laatste uurtjes van deze week nemen Suzanne en Mike live een Keiharde aflevering op in de Pandora zaal van TivoliVredenburg. Tijdens de show zal voormalig Delain-zangeres Charlotte Wessels als co-host aanschuiven, komt Ron Coolen met een primeur en wordt er met twee luisteraars over metal gepraat. Daarnaast is er live muziek door The Last Element. Klik hier als je de opname graag bij wil wonen.

De Keiharde Podcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie