Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief: kan Kelly Rowland een flauwe radiorubriek aan?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief: kan Kelly Rowland een flauwe radiorubriek aan?

Jeroen van Inkel duikt deze week in het archief van Kelly Rowland. Ze maakt deel uit van de bestverkopende vrouwelijke artiestengroep allertijden, namelijk Destiny’s Child. Maar ze scoort later ook solo grote hits. Jeroen kijkt samen met radio-dj Dennis Ruyer terug op de radiorubriek die hij ten tijde van zijn middagshow op radio 538 heeft, waarin hij de zangeres op bezoek krijgt.

In 2005 besluit Destiny’s Child definitief uit elkaar te gaan. Kelly Rowland scoort nog een aantal top 40 hits en gaat op promo-tour.

Kelly Rowland in de studio

Tussen 2000 en 2003 maakt Jeroen samen met Dennis Ruyer het middagprogramma Van Inkel In De Middag en op een dag hebben ze Kelly Rowland in de studio. Dennis herinnert zich vooral hoe lief, empathisch en 'down to earth' ze is. Dit maakt enorme indruk. Maar kan ze ook een flauwe radiorubriek waarderen?

In 'de personality check' proberen Jeroen en Dennis uit te zoeken hoe mensen nou écht in elkaar zitten. Ze ontleden live op de radio het karakter van de ster en leggen hun zwakke en sterke punten bloot voor het publiek.

"We hadden een cd met honderden tracks erop. Aan de hand van het gekozen nummer, die je zelf kiest, proberen we een link te leggen met je persoonlijkheid. Je onbewuste heeft dus je keuze gemaakt. Eigenlijk een soort tarot met muziek. Het moet iets zeggen over wie je bent", vertelt Dennis. Kelly zit lief en beeldig op een krukje volgens Jeroen en kiest uiteindelijk voor het nummer 77. Een getal dat met een nummer correspondeert die zij volgens Jeroen en Dennis absoluut niet had mogen kiezen.

#5 - Kelly Rowland - Het Van Inkel Archief

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie