Podcast
AVROTROS

Simone Simons en Mark Jansen van Epica te gast in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Simone Simons en Mark Jansen van Epica te gast in De Keiharde Pödcast

De Nederlandse symfonische metalband Epica gooit over heel de wereld hoge ogen. Achter de schermen bij de AFAS Live spreken Mike Arntz en Suzanne Bosman met bandleden Simone Simons en Mark Jansen over hun wereldtournee in De Keiharde Pödcast.

Het Nederlandse Epica staat wereldwijd bekend om haar symfonische metal en is op dit moment bezig met haar wereldtournee. Op 27 januari deed de band in het kader van deze tour Amsterdam aan. Epica heeft inmiddels acht albums op haar naam staan waarvan Omega uit 2021 de meest recente plaat is. Op 11 november 2022 bracht de band daarnaast een EP uit, getiteld The Alchemy Project. Op deze EP heeft de band samengewerkt met andere artiesten zoals Fleshgod Apocalypse, Tommy Karevik (Kamelot), Phil Lanzon (Uriah Heep), Shining, Charlotte Wessels, Myrkur en God Dethroned.

Inmiddels bestaat Epica al meer dan 10 jaar uit dezelfde line-up met Simone Simons (zang), Mark Jansen (gitaar en grunt), Coen Janssen (toetsen), Isaac Delahaye (gitaar), Ariën Weesenbeek (drums) en Rob van der Loo (bas). Suzanne Bosman en Mike Arntz zochten de band op en spraken Simone Simons en Mark Jansen. Het werd een lekker gemoedelijk gesprek waarbij het tourleven is besproken, hoe de bandleden zich focussen op een optreden, hoe het is om jezelf te zien op levensgrote tattoos bij de fans, het sneeuwduiken en de ijsbaden van Mark, het wielrenbroekje in de tourbus en nog veel meer.

Van hun EP The Alchemy Project worden de nummers Sirens - Of Blood and Water (ft. Charlotte Wessens en Myrku) en The Final Lullaby (ft. Shining) helemaal gedraaid. Het hele gesprek inclusief video is terug te zien op het YouTubekanaal van NPO Radio 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ne Obliviscaris

Al jaren gaat luisteraar Jeroen met zijn goede vriend Marc naar concerten en festivals. Een band die hij ook live heeft gezien is volgens Jeroen een fantastsiche band uit Australië genaamd Ne Obliviscaris. De band maakt progressive metal, waarbij vooral de schitterende tegenstellingen in helder en duister - vermengd met die viool (die ook bij live-optredens op het podium aanwezig is) - opvalt. Het nummer dat Jeroen heeft aangevraagd, Intra Venus, bevat voor ieder wat wils. Ook in deze track heeft de viool een prominente rol.

Op De Wisseltap zette Patrick Pullens vorige week een track van zijn eigen band Myth Of Origin op tap 1. Deze week zet luisteraar Marcel Dekker een nieuwe lekkere smaak op de wisseltap. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Revocation en Orange Goblin.

#3 - Simone Simons en Mark Jansen van Epica (S07) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie