Podcast
AVROTROS

Charlotte Wessels (ex-Delain) te gast in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Charlotte Wessels (ex-Delain) te gast in De Keiharde Pödcast

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast staat zangeres en singer-songwriter Charlotte Wessels centraal. Op 7 oktober bracht ze haar tweede soloplaat uit nadat ze twee jaar eerder de symfonische metalband Delain verliet.

Mike Arntz en Charlotte Wessels staan uitgebreid stil bij haar nieuwe metal album Tales From Six Feet Under Vol. II die goede recensies ontvangt. Ook blikken ze terug op de scheiding met Delain, haar eerste soloplaat en de reacties die Charlotte ontving nadat ze haar haar kortwiekte.

Op 23 oktober geeft Charlotte haar allereerste soloconcert in Tivoli Vredenburg. Ze vertelt aan Mike Arntz hoe ze zich hierop voorbereid, welke gastoptredens er zullen zijn en bespreekt ze haar eigen bandleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stormtroopers Of Death

De Keiharde heeft bij luisteraar Harm van Zutphen zijn liefde voor metal weer aangewakkerd. In 1986 koopt hij de lp Speak English Or Die van Stormtroopers Of Death, omdat hij werd getriggerd door de hoes. In de platenzaak waar Harm was werd de plaat gedraaid en hij was gelijk verkocht.

Naast zijn liefde voor metal heeft Harm ook nog een bijzondere hobby. Zo maakt hij objecten met de Tiffany techniek. Hij heeft inmiddels in glas en lood de hoofden van Lemmy, Peter Steele en Sgt.D. gemaakt.

foto: Harm van Zutphen

Mike heeft een tip meegenomen uit De Keiharde Podcast Tiplijst, een black metalformatie uit Groesbeek. Ook heeft Mike zoals iedere week iets uit zijn platenkast laten vallen. Dit keer is dat de eerste én enige cd van The Scream.

Ook hoor je in deze aflevering muziek van Powerwolf en Black Sabbath.

#7 - Charlotte Wessels te gast in de Keiharde Studio (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie