Podcast
AVROTROS

Three Times Royal-zangeres Iris Goessens te gast in de Keiharde Pödcast

foto: Lindsey Byrnes
  1. Nieuwschevron right
  2. Three Times Royal-zangeres Iris Goessens te gast in de Keiharde Pödcast

Na verzoek om een nummer van Spoil Engine te draaien vragen de makers Suzanne Bosman en Mike Arntz zich af wat zangeres Iris Goessens nu doet. Een mooie gast dus voor een gloednieuwe Keiharde Pödcast!

Als in de De Keiharde van 28 oktober 2022 op verzoek een nummer van Spoil Engine wordt gedraaid, worden Mike en Suzanne nieuwsgierig naar het leven van zangeres Iris Goessens. Ze weten dat Iris uit de Belgische melodieuze thrashmetalband Spoil Engine is gestapt en zijn benieuwd of er al een nieuwe band of nieuw werk is. Dat is er! De band heet Three Times Royal en bestaat uit zangers Iris Goessens, bassist Mason Ivy en gitarist Willa Rose Ashley. De thuisbasis is Los Angeles en Iris vertelt hoe ze daar is terechtgekomen.

Aan de andere kant van de grote plas zat op dat moment Mason Ivy voor de TV. Zij zat naar videoclips te kijken toen Iris vol in beeld kwam en Mason zich op dat moment afvroeg: "Who's that chick screaming at me?" Over het ontstaan van de band, de ontmoeting in real life, de toekomstplannen en de nieuwe single Deathbells worden wij helemaal bijgepraat. Natuurlijk wordt de single ook helemaal gedraaid.

Luister hieronder naar de single Deathbells van Three Times Royal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mist of Misery

Sven van Kempen volgt al een tijdje de tiplijst van De Keiharde Pödcast die je vindt op Spotify. Tijdens het luisteren van de tiplijst viel Sven het nummer van de symfonische blackmetalband Mist of Misery op. Het nummer The Long Road, door de opbouw met de extreem brute zang wist Sven weer even helemaal waarom hij ooit verliefd was geworden op metalmuziek! Daarnaast heeft Sven nog een mening over de stroming white metal en hij legt uit waarom.

foto: De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast-luisteraar Sven

Suzanne heeft een nieuwe band uit Arnhem als tip meegenomen. De band heet Eeuwig en de single heet Tides. Mike kreeg ooit op een kleinschalig festival van de band Birth Of Joy een cd in de handen gedrukt en dit album is deze week uit zijn platenkast gevallen.

Luister hieronder de podcast waarbij stilgestaan wordt bij het overlijden van zanger Dan McCafferty van de band Nazareth en hoor je muziek van Kvelertak.

#11 - Iris Goessens en Mayson Ivy van Three Times Royal (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie