Podcast
AVROTROS

Barts Classic Track NL #25: The Scene - Iedereen Is Van De Wereld

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #25: The Scene - Iedereen Is Van De Wereld

De 25ste Classic Track is een hele bijzondere. Samen met de overgebleven bandleden van de iconische Nederlandse rockband The Scene neemt Bart Iedereen Is Van De Wereld spoortje voor spoortje door.

De Amsterdamse rockband The Scene was actief tussen 1979 en 2014 en stond bekend om hun rauwe rockgeluid met poëtische teksten. Helaas overleed zanger, gitarist, tekstschrijver en dichter Thé Lau in 2015 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Met het overlijden van Thé hield ook The Scene op te bestaan.

"We waren echt een familie"

Voor de opnames van deze Classic Track kwamen gitarist Eus van Someren, toetsenist Otto Cooymans, bassist Emilie Blom van Assendelft en drummer Jeroen Booy weer bij elkaar om naar de losse sporen van Iedereen Is Van De Wereld te luisteren. Iets wat ze al 31 jaar niet meer gehoord hadden, en wat voor veel kippenvel zorgde en vele herinneringen naar boven bracht.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #25: The Scene - Iedereen Is Van De Wereld

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

De video is slechts een gedeelte van de opnames. De uitgebreidere podcast vind je onder de naam ‘Barts Classic Track’ op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app!

#23 - The Scene - Iedereen Is Van De Wereld - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames van onder andere Ilse DeLange, De Dijk, Armin van Buuren en Golden Earring!

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie