Programma
PowNed

Barry White: van lid van een straatbende tot liefdesicoon

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Barry White: van lid van een straatbende tot liefdesicoon

De in 2003 overleden Barry White kreeg tijdens zijn muzikale carrière de bijnaam Walrus Of Love. Met zijn diepe, soulvolle stem liet hij vele harten smelten. Desiree eert de zanger in haar programma DagNacht.

Barry White wordt geboren als Barry Eugene Carter in Texas, maar groeit op in Los Angeles. Op 8-jarige leeftijd zingt hij in een kerkkoor en later leert hij het orgel bespelen. "Klinkt allemaal heel heilig, maar hij blijft niet onschuldig", zegt Desiree in haar item Ode Aan Een Dode. Barry wordt lid van een straatbende en op 16-jarige leeftijd wordt hij gearresteerd voor het stelen van 30 duizend dollar aan autobanden. Hij gaat vier maanden de cel in, waar hij in aanraking komt met Now Or Never van Elvis. Het nummer inspireert hem om zijn leven om te gooien en zich vol te richten op muziek.

Het roer om

Zo speelt hij een tijdje bij een band genaamd The Upfronts en in de jaren '60 gaat hij aan de slag als talentenscout bij een platenmaatschappij. Hij begeleidt opkomende artiesten en bandjes, maar blijft ook aan eigen muziek werken. In 1973 wordt dat beloond als hij zijn eerste hit scoort met I'm Gonna Love You Just A Little More Baby. Hierna stapelen de hits op en in 1974 staat hij bovenaan de hitlijsten met Can't Get Enough Of Your Love Baby. Door zijn diepe, zwoele stem, wordt hij ook wel gezien als icoon van de liefde. Op 4 juli 2003 overlijdt White aan de gevolgen van nierproblemen.

Luister hieronder het fragment terug:

Ode aan een Dode: Barry White

NPO Radio 2 Soul & Jazz

Kun je geen genoeg krijgen van alle sixties soul, seventies disco, eighties swingbeat, nineties R&B en jazz van alle tijden? Dan kun je 24 uur per dag non-stop luisteren naar het kanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz. Van Aretha Franklin tot Anderson .Paak en van Chic tot Ruben Hein: ze komen allemaal voorbij!

DagNacht

Je hoort DagNacht iedere dinsdag tot en met vrijdag tussen 03.00 en 06.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie