Programma

Interview: Causes

  1. Nieuwschevron right
  2. Interview: Causes

Beide singles van Causes zijn bekroond tot Top Song, maar zijn de twee topnummers voldoende voor Pinkpop? Jazeker zeggen de muzikanten!

Eerst gekochte single

Causes kwam vrijdagochtend langs bij Aan De Slag! Daar vroeg Bart de twee muzikanten naar hun eerste single. 'De eerste single die ik kocht stond op een cassettebandje en had als lyrics 'I Wish I Was A Little Bit Taller,' vertelt de Britse zanger Rupert Blackman. Als Bart Arens de hitsingle van Skee-Lo opzet begint hij gelijk mee te zingen. Gitarist Jan Schröder kan vooral het eerste nummer herinneren dat hij op zijn gitaar speelde. Dat was 'Detroit Rock City' van KISS.

'Rupert goed in interactie'

Dit weekend staan de muzikanten met hun eigen muziek voor een groot publiek tijdens Pinkpop. Dat Causes maar twee bekende singles heeft moet volgens de mannen geen probleem zijn. 'Rupert heeft veel muziek op straat gemaakt. Hij is goed in interactie en verzoekjes,' legt Schröder uit. 'Ja, en als je 'Teach Me How To Dance With You' en 'Walk On Water' mooi vindt, dan vind je ons hele album mooi,' vult Rupert aan.

Beluister hierboven het hele gesprek met Causes terug!

Ster advertentie
Ster advertentie