Programma

John Mayer geeft bijzonder tintje aan historisch optreden Alicia Keys

  1. Nieuwschevron right
  2. John Mayer geeft bijzonder tintje aan historisch optreden Alicia Keys

Op 9 oktober 2016 geeft Alicia Keys een uniek concert op Times Square in New York. Tijdens de show is er ruimte voor verschillende bijzondere duetten én een politieke boodschap.

Het is oktober 2016, een maand voor de door Donald Trump gewonnen Amerikaanse presidentsverkiezing, als Alicia Keys een concert in New York aankondigt. “Jullie zullen proeven hoe kunst en activisme op een emotionele, triomfantelijke manier in elkaar overlopen”, zegt de geboren en getogen New Yorkse voorafgaand aan de show in een interview.

John Mayer

Een week later begint de zangeres al aan Here in Times Square, het concert waarvoor ze ook verschillende muzikale collega’s heeft uitgenodigd. Onder meer Jay-Z, Q-Tip, NAS en Questlove (The Roots) nemen gedurende de avond plaats naast Keys. Tijdens 'If I Ain't Got You' stapt John Mayer het podium op voor een duet. De twee laten de de hit van Keys' tweede album The Diary of Alicia Keys naadloos overvloeien in Mayers 'Gravity', waarvoor Alicia Keys op de albumversie de achtergrondzang verzorgde. Het zorgt voor een bijzonder optreden in Keys' 'achtertuin' waarover door fans nog lang wordt nagepraat.

Donald Trump

En dat is niet het enige waarover na het concert wordt gesproken. Tijdens de show steekt Alicia Keys niet onder stoelen of banken wat ze van de toenmalige presidentskandidaat Donald Trump vindt. "Deze onwetende, racistische klootzak heeft het lef om 'grab em by the pussy' te zeggen? Weet je wat ik daarop zeg?", waarna de zangeres haar middelvinger in de lucht steekt en het publiek aanmoedigt om te gaan stemmen.

Bekijk het optreden van Alicia Keys en John Mayer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Alicia Keys haalt in 2019 met twee versies van haar 'Empire State of Mind' de Top 2000. John Mayer scoort dat jaar maar liefst acht noteringen, waarvan de hoogste 'In The Blood' uit 2017 is. Benieuwd hoe hun muziek zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie