Programma
KRO-NCRV

Hoe Elton John 2.200 keer voor dezelfde drummer koos

foto: Twitter Elton John
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Elton John 2.200 keer voor dezelfde drummer koos

In Het Gouden Trommelvlies zet Emmely de schijnwerpers op de grootste drummers ter wereld. Deze week vertelt ze over de bijzondere relatie tussen Elton John en zijn vaste drummer Nigel Olsson.

Nigel Olsson werd bekend door zijn drumwerk voor niemand minder dan Sir Elton John. Toch begon hij zijn carrière niet als drummer, maar als gitarist. Jarenlang voorzag hij verschillende bands van scherpe gitaarsolo's tot het moment dat de huidige drummer op een avond niet kwam opdagen. Olsson loste het probleem al snel zelf op: hij kroop namelijk gewoon zelf achter het drumstel.

Vanaf dat moment was de Brit letterlijk en figuurlijk niet achter het drumstel weg te slaan. Hij leerde zichzelf steeds beter spelen door met verschillende platen mee te drummen in zijn woonkamer. Dat ging hem zo goed af dat hij binnen de kortste keren werd gevraagd om drums in te spelen voor het debuutalbum van Elton John.

Knipperlichtrelatie

Na een aantal uitstapjes bij andere muzikanten vraagt Elton John de drummer weer terug te komen. Hij sluit een pact met bassist Dee Murray en Davy Johnstone om de vaste band van John te worden.

De liefde tussen Olsson en John blijft als een soort knipperlichtrelatie altijd in stand. Elton stuurt de drummer meerdere keren weg, maar vraagt hem uiteindelijk toch altijd terug om weer samen te werken. De samenwerking resulteert in ruim 2200(!) optredens en talloze studiosessies. Benieuwd naar het hele verhaal van Nigel Olsson? Beluister het Gouden Trommelvlies hieronder.

Nigel Olsson in Het Gouden Trommelvlies

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie