Nieuws

Charlie Watts geëerd in Het Gouden Trommelvlies

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Charlie Watts geëerd in Het Gouden Trommelvlies

In Het Gouden Trommelvlies zet Emmely de schijnwerpers op de grootste drummers ter wereld. Deze week vertelde ze over Charles Robert Watts, oftewel Charlie Watts, de drummer van The Rolling Stones.

Waar de gemiddelde Rolling Stone ongeveer evenveel vrouwen heeft verslonden als boterhammen heeft gegeten, daar was Watts een vreemde eend in de bijt. Charlie Watts was gelijkmoedig, beleefd, en nooit lastig. Toch liet hij niet over zich heen lopen en verkocht hij Mick Jagger wel een keer een flinke rechtse in Amsterdam, nadat hij Charlie denigrerend ‘zijn achtergronddrummer’ had genoemd in een interview.

Onsterfelijk

Charlie Watts groeide op in Londen. Hij leerde zichzelf drummen en was vooral geïnteresseerd in jazz. Met een gezonde dosis zelfkritiek heeft hij 60 jaar muziek gemaakt met The Rolling Stones. Zelfs ver in de 70 dacht Charlie nog geen moment aan stoppen. Helaas was hij ziek en overleed Charlie onlangs op 80-jarige leeftijd. "Voor ons is hij onsterfelijk. Charlie Watts, dankjewel voor je geweldige muziek!", aldus Emmely.

Het Gouden Trommelvlies: Charlie Watts

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie