Programma

Fans bezorgen Linkin Park inspiratie voor 'Breaking The Habit'

  1. Nieuwschevron right
  2. Fans bezorgen Linkin Park inspiratie voor 'Breaking The Habit'

'Breaking The Habit' van Linkin Park staat op #483 in de Top 2000. Achter de track gaat een bijzonder verhaal schuil!

De magie van de songtekst

Er zwerven behoorlijk wat theorieën rond waarover het nummer nou daadwerkelijk zou gaan. Neem de zin: 'You all assume I'm safe here in my room, unless I try to start again.' Een veel voorkomende theorie is dat dit aanduidt dat 'Breaking The Habit' gaat over iemand die de neiging heeft om zichzelf lichamelijk en geestelijk pijn te doen, zonder dat anderen het doorhebben.

Fans zijn inspiratiebron

Bandlid Mike Shinoda over alle speculaties van de betekenis: "We besteden altijd zoveel tijd aan onze teksten dat ik het verhaal op geen enkele manier beter kan vertellen dan de tekst zelf al doet." Toch kan hij het niet laten om een korte samenvatting te geven van de achterliggende gedachte van 'Breaking The Habit': "Het gaat erover dat je weggaat van de dingen die je niet leuk vindt aan jezelf. De fans voor wie onze muziek geholpen heeft, hebben ons geïnspireerd. Of het nu gaat om depressie, drugs, een laag zelfbeeld of trauma's."

Quote

De fans voor wie onze muziek geholpen heeft, hebben ons geïnspireerd.

Mike Shinoda

Van vijf jaar naar twee uur

Shinoda heeft vijf jaar geprobeerd om een nummer te schrijven over dit onderwerp, maar dat lukte maar steeds niet. Hij vertelt: "In eerste instantie zou het daarom een instrumentale track van tien minuten worden, totdat we samen zaten voor ons album en de andere bandleden het terug wilden brengen naar drie minuten." Linkin Park maakt er vervolgens een korte versie van drie minuten van onder de werktitel 'Drawing'. Shinoda: "Die versie ging met mij mee naar huis, zodat ik er een tekst op zou kunnen schrijven. Toen lukte me in twee uur tijd wat me in vijf jaar niet gelukt was: 'Breaking The Habit' was klaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je hoort de Top 2000 van 25 t/m 31 december op NPO Radio 2. Check de volledige lijst hier.

Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie