Programma

Aldi gaat in muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Aldi gaat in muziek

Supermarktketen Aldi begint een streamingdienst. De grootgrutter gaat daarmee de concurrentie aan met onder andere Spotify en Apple Music.

Aldi Life

Aldi start een streaming dienst en deze gaat 'Aldi Life' heten. Dit doen ze samen met Napster, bekend als de eerste online dienst die het downloaden van muziek op grote schaal mogelijk maakte.

Napster

Het is opvallend dat Aldi duidelijk 'powered by Napster' communiceert. Het bedrijf heeft een dubieuze naam vanwege de vele rechtszaken die ertegen zijn aangespannen - denk aan de Metallicazaak in 1999 / 2000.

Voordeel

De voornaamste concurrenten voor Aldi zijn Spotify en Apple Music, dat een paar maanden geleden werd gelanceerd.

Een mogelijk voordeel dat Aldi heeft boven met name Spotify, is dat het laatste bedrijf in een financieel lastig parket zit: doordat Spotify veel geld afdraagt aan platenmaatschappijen (70%) en maar moeilijk geld binnenkrijgt middels abonnementen (veel mensen houden het bij de gratis versie), maakt Spotify nog altijd verlies.

Apple Music heeft meer financiële middelen dan Spotify om de aanstaande slag te doorstaan. Deze dienst is echter nog te kort bezig om al te kunnen zeggen dat het voor gebruikers een definitief succes is.

Ster advertentie
Ster advertentie