Programma
AVROTROS

Corné Klijn interviewt Robbie Williams over 25-jarig jubileum

foto: Screenshot Zoom call
  1. Nieuwschevron right
  2. Corné Klijn interviewt Robbie Williams over 25-jarig jubileum

Robbie Williams is 25 jaar solo-artiest en ter gelegenheid van zijn jubileum-album XXV mocht Corné Klijn hem interviewen, exclusief voor de Nederlandse radio. Corné wist hem alvast te ontfutselen dat er in 2023 een wereldtournee komt!

Voor zijn nieuwe album XXV en om te vieren dat hij inmiddels al 25 jaar solo-artiest is, heeft Robbie Williams zijn grootste hits en favoriete nummers in een nieuw jasje gestoken. Daarvoor schakelde hij de hulp in van ons eigen Metropole Orkest. Corné Klijn vroeg Robbie tijdens een Zoom-interview de oren van het hoofd.

Kijk hier het hele interview van Corné met Robbie Williams:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volwassener en met meer karakter

Het viel Corné bij het beluisteren van XXV op dat Robbie's stem anders klinkt dan vroeger. "Klopt!" zegt Robbie. "Ik vind dat 'ie volwassener klinkt, niet zo dun meer en met veel meer karakter. Vroeger had ik weinig vertrouwen in mijn zangcapaciteiten en daarom verzon ik die hele Robbie-act eromheen; om die twijfel te verbloemen. Maar ik haat mijn stem niet meer, ik kan tegenwoordig eigenlijk best goed zingen!"

Drugsverslaving

Tijdens het gesprek was Robbie ook heel open over zijn drugsverslaving. Cocaïne zorgde ervoor dat hij zichzelf in de periode 1995 tot 2001 helemaal geweldig vond. "Door coke ging ik denken dat ik de meest fantastische persoon op aarde was en werkelijk alles kon", vertelt Robbie. "Gelukkig ging dat waanbeeld gepaard met een hoop geluk. En een klein beetje talent, ha ha!". Hoe Robbie Williams verder terugkijkt op zijn 25 jaar als solo-artiest hoor en zie je verder in het hele interview hierboven.

De Albumshow

Je hoort De Albumshow elke zondagavond tussen 21.00 en 00.00 uur. Corné Klijn kiest voor iedere uitzending een album van de week uit, waarvan hij elk uur een nummer draait en vertelt over de totstandkoming. Deze week staat XXV van Robbie Williams centraal.

Ster advertentie
Ster advertentie