Programma
AVROTROS

Bluefinger van Bertolf is Album van de Week in Albumshow

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Bluefinger van Bertolf is Album van de Week in Albumshow

Eén van de allerbeste gitaristen van Nederland is Bertolf Lentink. Afgelopen vrijdag kwam zijn nieuwe album uit, getiteld Bluefinger. Corné Klijn koos het zondagavond als Album van de Week in De Albumshow.

Diep in zijn hart is Bertolf altijd een groot fan geweest van bluegrass. Hij kreeg het met de paplepel ingegoten door zijn vader. Dit jaar ging eindelijk zijn langgekoesterde droom in vervulling om een authentieke bluegrassalbum te maken in de bakermat van dat genre, Nashville. Daarvoor strikte hij ook nog eens een aantal legendarische bluegrassveteranen.

Duetten met Ilse DeLange en Tim Knol

Voor de tracklisting koos Bertolf voornamelijk oude nummers van zichzelf, die hij voor de gelegenheid in een bluegrassjasje hees. Ook staan er duetten op met Ilse DeLange en Tim Knol op Bluefinger.

Luister de uitzending van De Albumshow van zondag 10 september hier terug.

De Albumshow

De Albumshow

Je hoort De Albumshow elke zondagavond tussen 21.00 en 00.00 uur. Corné Klijn kiest voor iedere uitzending een album van de week uit, waarvan hij elk uur een nummer draait en vertelt over de totstandkoming. Dit keer was dat Bluefinger van Bertolf.

Ster advertentie
Ster advertentie