Programma

Bertolf is terug

  1. Nieuwschevron right
  2. Bertolf is terug

Singer-songwriter Bertolf presenteerde donderdagavond zijn vierde album 'First & Then' tijdens een fraai concert in de Tolhuistuin te Amsterdam.

Bertolf

In 2012 ging Bertolf Lentink er even tussenuit. Hij had net zijn derde album afgeleverd en zijn zoontje kwam ter wereld. Even had hij geen zin om voor het voetlicht te treden, al maakte hij wel een Nederlandstalige plaat met Kasper van Kooten en een cd met het bandje Color Reporters. Maar nu is er weer een plaat onder zijn eigen naam.

"Ik heb gemerkt dat ik nu dingen kan, die ik vroeger niet kon en vroeger dingen kon, die ik nu niet meer kan"

Het album First & Then is het product van Bertolfs leven in de afgelopen drie jaar. "Ik heb gemerkt dat ik nu dingen kan, die ik vroeger niet kon en vroeger dingen kon, die ik nu niet meer kan", zegt de 35-jarige zanger reflecterend op zijn leven tot nu toe. "Ik ben nu wat cynischer, maar daar staat tegenover dat ik minder snel teleurgesteld ben."

Bertolf

Al meteen na het toepasselijke openingsnummer 'Back Into The Light' speelt Bertolf het nummer 'Jericho', dat onlangs door NPO Radio 2 tot Top Song is uitgeroepen. Samen met zijn voortreffelijke begeleidingsband brengt Bertolf enkele fonkelnieuwe pareltjes ten gehore, waaronder 'Whispering Mind', 'In My Dream I'm Coming Home' en het titelnummer van zijn nieuwe plaat.

'Bertolf is terug, gaat dat zien!'

Na de nummers van zijn nieuwe plaat, laat Bertolf in de toegift nog enkele oudere nummers uit zijn oeuvre horen, waaronder het gevoelige 'Mary' en zijn doorbraaksingle 'Another Day'. De bluegrassversies van James Taylors 'Me & My Guitar' en Jesse Glynns 'Hold My Hand' gaan er ook in als koek. Bertolf is terug, dus gaat dat zien!

Ster advertentie
Ster advertentie