Programma

The Beach Boys en Rotterdams orkest geven uniek concert op Tweede Maasvlakte

  1. Nieuwschevron right
  2. The Beach Boys en Rotterdams orkest geven uniek concert op Tweede Maasvlakte

Op 5 juli 2019 staan The Beach Boys onder begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest op de Tweede Maasvlakte. En dat mag gerust legendarisch genoemd worden.

Het terrein van FutureLand op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam wordt volledig omgetoverd tot het toneel van een bijzonder concert. Terwijl bij de terminals hard gewerkt wordt, geniet verderop bij Futureland de menigte van de muziek. Voor haar 100e verjaardagsfeest wist de Rotterdamse rederij Spido namelijk The Beach Boys naar Rotterdam te halen. Leo Blok, directeur van Spido, is groot fan van de Amerikaanse band en strikt ze voor dit jubileum. Het concert telt slechts 3000 bezoekers, dus wie een kaartje weet te bemachtigen mag zichzelf gelukkig prijzen. Het is een unicum dat een orkest met een popgroep speelt en daarom extra speciaal.

Opvallend fit

Het Rotterdams Orkest opent de show met een medley van hits van de band. De band zelf opent met een aantal nummers uit hun begintijd, waaronder 'Surfin' U.S.A.' en 'Catch A Wave'. De nadruk ligt tijdens de eerste set op het vroege werk van de band. Ze zijn nog opvallend fit, ondanks dat ze de leeftijd van zeventig aantikken. De heel hoge noten raken de mannen niet meer, al laat Bruce Johnston een behoorlijk staaltje zang horen. Brian Eichenberger, de live vervanger van Brian Wilson, neemt de hoogste noten voor zijn rekening.

Bekijk hieronder hoe de band hun hoogste Top 2000-notering 'God Only Know' ten gehore brengt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vuurwerk!

Het concert duurt in totaal bijna twee uur met slechts één korte break. Ze sluiten af met 'Fun, Fun, Fun', waarbij op de laatste noten van het nummer vuurwerk de lucht in geschoten wordt. Bekijk hieronder een video met alle hoogtepunten en grote hits die The Beach Boys speelden tijdens het optreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Brian Wilson

Op 22 juni en 26 juni komt ex-Beachboy Brian Wilson naar Nederland voor twee concerten. De shows zijn onderdeel van zijn Good Vibrations Greatest Hits Tour.

Top 2000

The Beach Boys stonden afgelopen jaar vijf keer in de Top 2000 met hun hoogste notering 'God Only Knows' op plek 59. Daarnaast stond 'Good Vibrations' op nummer 532, ''Sloop John B', op 1328, 'Wouldn't It Be Nice' op 1862 en 'Tears In The Morning' op 1906. Benieuwd hoe de nummers het door de jaren heen hebben gedaan in de Top 2000? Je checkt het hier.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube


Ster advertentie
Ster advertentie