Programma

Legendarisch live: The Police

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: The Police

Op 20 oktober 1977 vindt Sting inspiratie voor 'Roxanne' wanneer hij door het 'red light district' van Parijs loopt. Twee jaar later staan de mannen op Pinkpop met een legendarische uitvoering van het nummer.

The Police op Pinkpop

‘Is dit festival belangrijk voor je,’ vraagt een journalist aan Sting terwijl hij richting het podium loopt. ‘Natuurlijk. Er zijn zo veel mensen,’ antwoordt de zanger koeltjes. ​The Police begint dan bijna aan zijn eerste en enige optreden ooit op Pinkpop. Het is de tijd dat het festival nog op één dag plaatsvindt, niet Landgraaf maar Geleen de thuisbasis is en de band nog niet elk festival heeft platgespeeld. De Britten spelen tijdens de show een versie van ‘Roxanne’ die bijna zeven minuten duurt. Festivaldirecteur van Pinkpop Jan Smeets zegt in 2017 tegen tijdschrift PLT dat hij The Police in 2019 graag op zijn festival zou zien:

Quote

Ik was laatst in Londen en heb daar met wat interessante mensen geluncht. Ik was er om te kijken of ik nog bands tot een reünie kan verleiden voor ons jubileum. En dan denk ik met name aan The Police.

Jan Smeets

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'Roxanne' staat op plek 228 in de Top 2000 en is daarmee de hoogste notering van The Police. In totaal hebben de mannen acht noteringen op hun naam staan. De solocarrière van Sting is ook populair in de lijst. De zanger heeft zes noteringen op zijn naam, waarvan 'Fragile' op plek 110 de hoogste is.

Foto omslag: still van YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie