Programma

Drummer Max Weinberg houdt Bruce Springsteen als een havik in de gaten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Drummer Max Weinberg houdt Bruce Springsteen als een havik in de gaten

Deze week zet Emmely de Wilt drummer Max Weinberg in het zonnetje in Het Gouden Trommelvlies. Al jaren begeleidt hij Bruce Springsteen in zijn E Street Band.

Weinberg begint al vroeg met drummen. Op zijn vijfde is er in huize Weinberg al geen pot of pan veilig voor de straffe stokslagen van Max. Zijn passie zet voort en in de jaren zestig en zeventig toert hij met verschillende bandjes door New Jersey. Toch is het niet zijn doel om muzikant te worden, maar advocaat. "Alleen als streekgenoot Bruce Springsteen in 74 op zoek is naar een grotere, bombastische drumsound, moet Max er toch aan geloven," vertelt Emmely. Hij stopt met zijn opleiding en voegt zich bij de E Street Band.

Rots in de branding

Weinberg krijgt al snel de bijnaam 'Mighty Max', omdat hij zichzelf tijdens de urenlange shows die ze spelen maar één regel stelt: ik moet het langer vol kunnen houden dan Bruce Springsteen. Volgens Emmely houdt Weinberg Springsteen als een havik in de gaten: "Hij is op zoek naar aanwijzingen die The Boss hem bewust of onbewust geeft. Het is bijna alsof hij zijn gedachten leest." Bovenal is Mighty Max dus de rots in de branding van de E Street Band. De man op wie The Boss altijd terug kan vallen, gewoon omdat hij het langer volhoudt dan de rest.

Niet alleen Bruce Springsteen trof het, Weinberg speelde drums bij veel grote hits. Check het fragment hieronder om erachter te komen welke nummers dat zijn.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 op NPO Radio 2.

​Foto omslag: ANP


Ster advertentie
Ster advertentie