Programma

Kassa voor Kimberly

  1. Nieuwschevron right
  2. Kassa voor Kimberly

De songschrijver van Katrina and The Waves loopt niet meer alleen op zonnestralen, maar zwemt ook in het geld na de verkoop van zijn liedjes.

Ook voor The Bangles

Gitarist Kimberly Rew, die voor Katrina and The Waves zowel 'Walking On Sunshine' als 'Love Shine A Light' schreef, heeft de rechten voor zijn liedjes verkocht voor (omgerekend) 15 miljoen euro. Ook componeerde hij 'Going Down To Liverpool', in 1985 een bescheiden hitje voor The Bangles.

Geflopt in Nederland

Die 15 miljoen euro is een leuke oudedagsbesteding voor Rew, zeker gezien het feit dat 'Walking On Sunshine' in 1985 flopte in Nederland. Toch kent iedereen het, omdat het de afgelopen dertig jaar talloze keren op de radio gedraaid is. Het nummer was tevens te horen in reclamespots en films.

Eurovisie Songfestival

De grootste hit voor Katrina and The Waves kwam in 1997, toen de groep het Eurovisie Songfestival won met 'Love Shine A Light'. Twee jaar later ging de Britse groep rondom de Amerikaanse zangeres Katrina Leskanich uit elkaar. Kimberly Rew verdiende nog steeds goed aan hun liedjes.

Ster advertentie
Ster advertentie