Programma
BNNVARA

'Bruce Springsteen is als een broer die ineens een dikke SUV koopt'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bruce Springsteen is als een broer die ineens een dikke SUV koopt'

Over een paar dagen is hij weer in ons land: 'The Boss', oftewel: Bruce Springsteen. In de ruim 51 jaar dat hij muziek maakt stal hij de harten van velen. In Spijkers met Koppen vertelt muzikant Jaap Boots over 'zijn ontmoeting met The Boss op de Albert Cuypmarkt'.

Volgende week is The Boss terug in Nederland en geeft hij twee concerten in de Johan Cruijff Arena. Al zo'n 25 keer stond hij op het podium in ons land, en in totaal speelde hij maar liefst 625 op Nederlandse bodem.

Dankzij Status Quo ontdekte Jaap Boots de muziek van Bruce Springsteen. Hoewel de Britse rockband weinig te maken heeft met Amerikaanse rockzanger, kwam de muziek op Jaaps pad in een platenzaak. "Ik zag in de platenbak bij de S een album voorbij komen van een witte man met een gitaar, en een zwarte man met een saxofoon. Ik kocht de plaat op de hoes. Thuis begon ik met Born to Run, een droomlied."

Een broer

"Springsteen raakt je in je ziel en vertelt dat je dromen mag hebben", zo omschrijft Jaap Boots zijn liefde voor Bruce Springsteen. In zijn nummers zingt Springsteen over 'de gewone hardwerkende man', The American Dream. Zelf behoort de zanger met een vermogen van ongeveer 590 miljoen dollar niet tot die groep. Jaap beschouwt Bruce daarom een beetje als een soort broer. "Als je broer een SUV koopt, dan denk je, niet mijn idee, maar het blijft toch je broer. Je blijft hem trouw. Daarnaast doet hij veel aan liefdadigheid, hij steunt veel goede doelen."

In 1996 loopt Jaap, Springsteen tegen het lijf op de Albert Cuypmarkt, tenminste, dat beweert hij. Hij tikte Springsteen op z'n schouder en zei ...

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie