Programma

Komt er een nieuw album van Metallica?

  1. Nieuwschevron right
  2. Komt er een nieuw album van Metallica?

Drummer Lars Ulrich heeft in een interview aangegeven dat de band niet stilzit in deze tijd!

Lars Ulrich, James Hetfield, Robert Trujillo en Kirk Hammett hebben gepraat over hoe ze eventueel zelfs in lockdown kunnen werken aan nieuw materiaal. In een chat op Twitter met Marc Benioff, CEO van Salesforce, vertelt Lars: We hebben de afgelopen vier tot zes weken gezeten en talloze gesprekken gevoerd. De vier leden van Metallica maken eenmaal per week verbinding via Zoom en het is geweldig om verbinding te maken."

'Vier jongens die samen muziek spelen'

De drummer vertelt verder: 'We zitten nu alle vier op vier verschillende locaties in vier verschillende staten, maar een gespreksonderwerp tijdens deze wekelijkse sessies is hoe het er in de toekomst uitziet. Hoe zien de komende maanden eruit? Hoe ziet de rest van het jaar eruit? En hoe ziet het komende decennium eruit in termen van hoe we creëren, hoe schrijven we muziek, hoe nemen we muziek op, hoe delen we muziek en hoe gaat het er allemaal uitzien met de onzekerheden die voor ons liggen." Of er een nieuw album gaat komen hangt helemaal af van hoe lang de lockdown gaat duren. Ulrich legt uit: "Tijdens deze wekelijkse Zoom-sessies hebben we het over hoe we weer gewoon een band kunnen zijn. En er zijn veel verschillende fasen om in een band te zitten, maar de basis, en zeker waar het 37 jaar geleden mee begon, is om slechts vier jongens samen muziek te laten spelen."

Grote kans

Over een nieuw album is Ulrich wel positief. "Ik kan het je niet vertellen, want nogmaals, ik weet niet hoe lang de quarantaine zal duren, maar als jij en ik en de rest van de wereld hier over zes maanden of over een jaar nog steeds zitten, zou ik zeggen dat de kans groot is."

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie