Programma

Binnen bij Abbey Road

  1. Nieuwschevron right
  2. Binnen bij Abbey Road

Tot voor kort waren de Abbey Road Studio's alleen toegankelijk voor muzikanten, maar nu kunnen ook 'gewone' burgers zien waar de 'magic happens'.

Virtueel wandelen

De Abbey Road Studios is een samenwerking aangegaan met Google en dat is superfijn, want nu kun je virtueel door de studio's wandelen waar ooit Oasis, Pink Floyd en natuurlijk The Beatles gezweet hebben. De Inside Abbey Road-website neemt je mee langs de drie grootste studio's.

Beatles studio

De Abbey Road Studios is een opnamestudio aan de befaamde Abbey Road in Londen. De studio is vooral bekend als opnamestudio van The Beatles. Het zebrapad voor de studio staat afgebeeld op hun album Abbey Road (1969), en is sindsdien een bezienswaardigheid. Beatles-fans hoeven nu niet meer speciaal naar Londen want je kunt via het internet een virtuele tour door de studio's nemen. En dat kan gewoon vanachter je bureau!

Test je muzikale gaven

Begin de rondleiding en je zult je niet vervelen. Achter elke deur is wel iets te zien en je kan op allerlei foto's en filmpjes klikken. Zo is de making off van 'Queenie Eye' van Paul McCartney te zien. Maar je kunt ook je eigen muzikale talenten testen. Neem bijvoorbeeld plaats achter de mixtafel. Ga je voor extra gitaren of zet je het volume van de drums hoger? De keuze is aan jou!

Klik hier voor de virtuele rondleiding, maar wees gewaarschuwd: de tour werkt verslavend en de kans bestaat dat je nog lang door het gebouw blijft zwerven.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie