Programma

Het verhaal achter 'If I Can't Have You' van Yvonne Elliman

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'If I Can't Have You' van Yvonne Elliman

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Yvonne Elliman je het verhaal achter 'If I Can't Have You'!

Zangleraar hoort haar talent

Elliman neemt ons mee naar het strand van Hawaï: "Ik had een folk-band en een zangleraar. Hij vond dat ik een mooie stem had en hij nam die op. Hij ging naar Engeland en liet een impresario de opname horen. Die zei: 'Breng haar hierheen. We maken een ster van haar'. Twee weken later was ik weg." De zangeres vertelt waarom ze is weggegaan uit Los Angelos: "Mijn man steunde mij niet in mijn zangcarrière en ik was er niet gelukkig. Op Hawaï dacht ik: Hier wil ik zijn. Mensen herkenden me en wilden met me samenspelen. Ze zeiden: 'Jij bent geweldig voor Hawaï.' Dat was allemaal goed voor mijn ziel. Hier hoor ik thuis."

Quote

Een impresario zei tegen mijn zangleraar: 'Breng haar hierheen. We maken een ster van haar'. Twee weken later was ik weg.

Yvonne Elliman

Elliman houdt helemaal niet van disco

Het nummer komt uiteindelijk via haar man bij Elliman terecht: "Robert Stigwood gaf 'If I Can't Have You' aan Bill Oakes, mijn man. Hij zei: 'Laat haar 'How Deep Is Your Love' en dit nummer horen. 'If I Can't Have You' vond ik geweldig. Die wilde ik." Volgens de zangeres is het geen typische discotrack: "Ik hield niet zo van disco, meer van classic rock. Disco was me iets te glitterig. Ik was meer van een T-shirt, spijkerbroek en gitaar."

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'If I Can't Have You' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie