Programma

Top 2000-hits op Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Top 2000-hits op Pinkpop

Het was heel even oudejaarsavond in Landgraaf verleden weekend, want 'Bohemian Rhapsody' kwam voorbij... Maar dan gezongen door Robbie Williams.

Robbie doet Freddie

Een van de meest opmerkelijke optredens op Pinkpop 2015 was die van Robbie Williams. Naast eigen hits als 'Rock DJ', 'Angels' en 'Feel' zong hij ook 'Bohemian Rhapsody' mee met de videoclip van Queen, waarbij Robbie de stem van Freddie Mercury verving.

Anouk zingt classics

Maar er waren meer Top 2000-classics te horen op Pinkpop, meestal gezongen door de originele uitvoerenden. Zo liet Anouk een groot deel van haar veertien noteringen uit de 'lijst der lijsten' horen, waaronder haar doorbraakhit 'Nobody's Wife'.

Muse-tuin

De hoofdact van de eerste Pinkpop-dag was Muse. Het Britse rocktrio zette een stevige set neer met indrukwekkende visuals. Alle vier de hits uit de Top 2000 werden gespeeld in de achtertuin van Jan Smeets. De hoogste notering is 'Uprising' op nummer 159.

Avicii gezien?

Het optreden van Avicii werd minder gewaardeerd door de aanwezige pers, met name omdat de Zweedse DJ amper te zien was op het podium. Toch was het een feestje, met 'Wake Me Up' (nummer 236 in de Top 2000) als denderende finale.

Guns zonder Roses

Het aantal scheurende gitaren is de laatste jaren wat afgelopen, maar gitarist Slash krikte het gehalte snarenmuziek flink omhoog met zijn optreden. Axl Rose was er niet bij, maar Alter Bridge-zanger Miles Kennedy klonk net zo goed op Guns N' Roses-hits 'Paradise City' en 'Sweet Child O' Mine'.

Blije Pharrell Williams

Het was een beetje sneu voor de fans van Foo Fighters dat hun favoriete rockband niet kwam opdagen, omdat zanger Dave Grohl zijn been had gebroken tijdens een optreden in Zweden. Pharrell Williams werd doorgeschoven als afsluiter en bracht onder andere 'Happy', 'Blurred Lines' en 'Get Lucky' ten gehore.

Maatje kleiner voor Kensington

De succesvolle band Kensington stond eerder al op het hoofdpodium van Pinkpop, maar moest het dit jaar (ondanks hun toegenomen populariteit) doen met de kleinere 3FM Stage. De festivalhits 'Streets', 'All For Nothing' en 'Home Again' staan ook in de Top 2000.

Dotan voelt zich thuis

Zanger Dotan Harpenau debuteerde op Pinkpop dit jaar. En nog wel op het grote podium van festivalterrein Megaland. Dit allemaal dankzij zijn hits 'Home' en 'Fall', die respectievelijk op de 82 en 1579e positie van de Top 2000 staan.

Ellebogenwerk

De Britse band van zanger Guy Garvey is inmiddels een Pinkpop-veteraan, dus het was wederom genieten van de heren uit Manchester. De Top 2000-noteringen 'One Day Like This' en 'Lippy Kids' waren twee van de meest indrukwekkende nummers uit het optreden.

The Script doet het goed

Enig idee hoe vaak The Script in de Top 2000 staat? De Ieren zijn maar liefst negen keer in de lijst van 2014 te vinden. Wie weet komen er dit jaar een aantal bij, na het succesvolle optreden op Pinkpop met nummers als 'Hall Of Fame' en 'The Man Who Can't Be Moved'.

Ster advertentie
Ster advertentie