Programma

Familie van Bob Marley lanceert nieuwe versie van 'One Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. Familie van Bob Marley lanceert nieuwe versie van 'One Love'

De familie van Bob Marley heeft samen met Unicef een nieuwe versie van het nummer 'One Love' uitgebracht om zo geld in te zamelen.

Het geld zal gebruikt worden om kinderen te helpen die wereldwijd zijn getroffen door de coronacrisis.

Boodschap blijft relevant

In 1977 werd de oorspronkelijke versie van 'One Love' opgenomen door Bob Marley and the Wailers. "Meer dan veertig jaar geleden schreef mijn vader 'One Love' over vrede, samenhorigheid, en universele liefde. In die periode was er veel onrust in de wereld. Zelfs nu we niet fysiek samen kunnen zijn, blijft zijn boodschap relevant. We kunnen deze crisis aan, als we samen komen als een, met één hart", aldus Cedella Marley, dochter van Bob Marley.

Oog houden voor elkaar

De familie heeft voor de nieuwe versie van 'One Love' hulp gekregen van muzikanten uit de hele wereld. Het nummer is opgenomen door Marleys familie, muzikanten van over de hele wereld en uit conflictzones, en kinderen uit kwetsbare regio’s. "Het nummer verscheen in een tijd waarin er - net als nu - veel problemen en onzekerheden waren", aldus Unicef-directeur Suzanne Laszlo. "Het leert ons dat we in tijden van crisis oog houden voor elkaar en daarnaast met kinderen en jongeren in gesprek blijven, zodat we begrijpen wat hen bezighoudt."

Luister hieronder naar het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie