Programma

Vernietigende drugsverslaving staat centraal in titeltrack Master of Puppets

  1. Nieuwschevron right
  2. Vernietigende drugsverslaving staat centraal in titeltrack Master of Puppets

Metallica’s Master of Puppets is een toonaangevend album in de metalwereld. Op de vijfendertigste verjaardag van het album duiken we dieper in de gelijknamige titeltrack.

De negatieve bijwerkingen van drugsgebruik staan centraal in Master of Puppets. "Het nummer gaat over de omschakeling bij het gebruik van drugs. In plaats van dat jij controle hebt over de drugs, neemt drugs de controle over jou," vertelt zanger James Hetfield in een interview met Trasher Magazine in 1988. De duistere songtekst vat het vernietigende effect van een drugsverslaving samen:

Quote

Taste me you will see, more is all you need, dedicated to how I’m killing you


Een van de beste

Master of Puppets is het derde album van Metallica. Het album was de laatste met bassist Cliff Burton, wie omkwam bij een busongeluk in Zweden tijdens de Damage Inc. tour in 1986. Rolling Stone bekroont het album met de tweede plek op de lijst van de honderd beste metal albums ooit gemaakt.

Pinkpop

In 2014 speelde de metalband op Pinkpop. Noodweer dreigde roet in het eten te gooien, maar het weerhield de mannen niet van optreden. Ze beginnen een uur later, maar spelen vervolgens twee uur lang de sterren van de met donderwolken gevulde hemel. Ook Master of Puppets kwam voorbij:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Metallica in de Top 2000

In 2020 staat Metallica elf keer in de lijst. Hun hoogste notering is Nothing Else Matters op plek zeventien. Master of Puppets staat op nummer achtentachtig.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie