Programma

Krezip viert terugkeer op de plek waar ze doorbraken

  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip viert terugkeer op de plek waar ze doorbraken

Twintig jaar geleden breekt Krezip door tijdens een optreden op Pinkpop. 19 jaar later komen ze weer samen tijdens hetzelfde festival.

Toen de piepjonge Tilburgers in 2000 het podium van Pinkpop betraden, had niemand kunnen voorspellen dat het één van Nederlands bekendste bands zou gaan worden. Ook zij zelf niet. “Ik wist toen niet wat het optreden voor impact zou hebben. Dat ik er nu gewoon nog over zit te praten”, vertelt Jacqueline in een aflevering van Top 2000 a Gogo. Krezip heeft veel te danken aan Pinkpop. Hun Pinkpop-debuut zorgt voor een enorme doorbraak. Heel Nederland en België is in de ban van de hit 'I Would Stay' en het nummer staat drie weken lang op nummer 1 in de Top 40. In de jaren die volgen brengt de band meerdere albums waaronder Days Like This en What Are You Waiting For.

Pinkpop 2019

In januari 2019 kondigt de band een reünie aan en dat doen ze, uiteraard, op het Landgraafse festival. De band komt weer samen voor de vijftigste editie. Er is enorm veel animo voor de terugkeer; het hele veld staat vol met fans. "We zijn weer thuis!" schreeuwt Jacqueline Govaert over het compleet gevulde veld. Tijdens 'I Would Stay' zingt het hele publiek luidkeels mee. Het lijkt de hele show goed te gaan, maar hoe groot ze zich ook houdt, tijdens het afsluitend nummer 'Sweet Goodbyes' nemen Jacquelines emoties toch echt de overhand. Het is een hartverwarmend weerzien tussen band en publiek. "Ik kan het iedere groep aanraden, zo'n reünie."

Bekijk hieronder 'Lost Without You' en 'I Would Stay' op Pinkpop 2019:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Integrale uitvoering

Op 15 mei 2020 viert Krezip het 20 jarig jubileum van debuutalbum Nothing Less met een optreden in 013 in Tilburg. Tijdens de show spelen zij het album integraal. Een concert in hun thuisstad liet nog op zich wachten, maar wordt dit jaar werkelijkheid.

Foto omslag: ANP


Ster advertentie
Ster advertentie