Programma

De allerbeste Nederlandse podcasts op één plek

  1. Nieuwschevron right
  2. De allerbeste Nederlandse podcasts op één plek

Vanaf vandaag zijn de beste podcasts van de publieke omroep te vinden in NPO Luister. Je vindt de app nu in de Google Play Store en App Store.

De podcasts van de NPO zijn gratis beschikbaar. Er zijn ondertussen meer dan 400 titels te vinden, dus er is altijd een podcast die bij jouw interesses past.

De beste podcasts van NPO Radio 2

Wil jij weten welke muziek Leo Blokhuis heeft ontdekt deze week? Elke week publiceert hij zijn ‘Blokhuis de Podcast’ met daarin ook bijzondere liveoptredens. Ben jij meer van het stevige scheurwerk en mis je dat op de radio? Luister dan eens naar De Harde Bonanza.

Maar ook als je meer wil weten over leven met kanker (Oorlog in je Lichaam), het liefst luistert naar een verrassend interview (30 Minuten Rauw met Ruud de Wild) of helemaal up-to-date wil zijn in de christelijke popmuziek (Holy Hits de podcast), kun je vanaf nu zowel terecht in de NPO Radio 2 app als in de speciale NPO Luister app.

Top 10 podcasts van Nederland

In de NPO Luister app vind je podcastseries van alle NPO zenders. Zoals podcasts van NPO Radio 1, die populaire podcasts klaarzetten zoals 'De Jortcast', 'De Krokante Leesmap' en spannende waargebeurde misdaadverhalen. Die titels vind je terug in alle toplijstjes van Nederland en jij kunt ontdekken waarom.

Voor de beginnende podcastluisteraar kan het best even zoeken zijn waar je zelf zin in hebt. Daarom hebben we overzichtelijke categorieën voor jou gemaakt. Open de app! Liefst iets luchtigs? Kijk eens in de categorie 'Humor'. Of toch met wat meer diepgang? Wat dacht je van 'Geschiedenis' of 'Wetenschap'?

Interview met programmacoördinator Herbert Codée

In een interview met Wouter van der Goes vertelt programmacoördinator van NPO Herbert Codée waarom hij podcasts zo'n mooi medium vindt: "Het mooie van de podcasts is dat waar je vroeger een hoorspel moest opzetten en wekelijks moest wachten tot er een nieuw hoorspel was, je nu oneindig kan doorluisteren. Dus een beetje net als binge-watchen, heb je bij podcasts binge-listenen."

Beluister het hele interview met Herbert Codée hieronder:

Ontdek heel veel toffe podcasts in de nieuwe app NPO Luister!

Installeren NPO Luister

Je installeert de app gratis op je telefoon en ook het luisteren is volledig gratis. Probeer het eens uit en kijk of er iets tussen zit waar jij blij van wordt.

Download voor Android telefoons of je iPhone.

Foto omslag: NPO Luister

Ster advertentie
Ster advertentie