Programma

Stemweek op NPO Cultura

  1. Nieuwschevron right
  2. Stemweek op NPO Cultura

Tijdens de Top 2000 stemweek kun je elke dag muziekclips bekijken en op de stemfinaledag is voor het eerst een uniek concert van Queen te zien op tv!

Kijk tijdens de NPO Radio 2 Top 2000 stemweek iedere dag naar ruime selectie klassieke videoclips en roemruchte AVRO's TopPop-optredens, waarvan NPO Cultura vindt dat ze moeten stijgen in de Lijst der Lijsten, of op z'n minst een plaats verdienen. Tijdens de Radio 2 Top 2000 stemweek helpt NPO Cultura twijfelaars elke avond bij het kiezen. De redactie van je favoriete themakanaal selecteert - vijf avonden lang in tien uitzendingen - de nummers waarvan zij vinden dat ze hoger moeten in de lijst dan wel op z'n minst een plekje in de Lijst der Lijsten van NPO Radio 2 verdienen.

'Hungarian Rhapsody'

Op vrijdag 28 november, is de Top 2000 Stemfinaledag LIVE te volgen op NPO Cultura. Als klap op de vuurpijl zendt NPO Cultura aansluitend - voor het eerst op de Nederlandse televisie - het concert 'Hungarian Rhapsody' van Queen uit! Dit twee uur durende concert – ter ere van de nieuwe compilatie Forever Queen inclusief dat duet met Michael Jackson - werd op 27 juli 1986 opgenomen in Boedapest tijdens de Magic Tour van de rockband. Op de setlist stonden die avond veel (Top 2000-)hits waaronder 'A kind of magic', 'Under pressure', 'I want to break free' en - uiteraard - de vaste Lijst der Lijsten-aanvoerder 'Bohemian rhapsody'. Naast Queen kun je eerder die week genieten van Coldplay live en van DWDD's Guilty Pleasures-concert gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

Classic Albums

Tijdens de Top 2000 stemweek ook veel aandacht voor beroemde platen in de Britse reeks Classic Albums waarin de totstandkoming van bekende klassiekers centraal staat. Met onder andere Rumours van Fleetwood Mac, Meat Loaf's Bat Out Of Hell en Nirvana met Nevermind.

Uitzending

NPO Cultura
Van zaterdag 22 t/m vrijdag 28 november, iedere avond vanaf 20:30 uur
weblink: www.npocultura.nl/top2000

Ster advertentie
Ster advertentie