Naar homepage
Programma

Adele domineert Grammy Awards

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele domineert Grammy Awards

Het 54ste Grammy Awards gala stond zondag in het teken van Adele, rockgroep The Foo Fighters en het overlijden van Whitney Houston. De Britse zangeres sleepte de meest begeerde prijzen in de wacht. De belangrijkste prijsuitreiking in de platenindustrie werd overschaduwd door het overlijden van Whitney Houston.

Adele en Foo Fighters grote winnaars

De 54ste Grammy Awards stond zondag in het teken van zangeres Adele, rockgroep The Food Fighters en het overlijden van Witney Houston. De Britse zangeres Adele sleepte de meest begeerde prijzen voor het beste liedje en de het beste album in de wacht. De belangrijkste prijsuitreiking in de platenindustrie werden overschaduwd door het overlijden van Witney Houston.

21

Het album 21 werd erkend als best album en het nummer ‘Rolling In The Deep’ als het beste nummer van 2011. Daar kreeg Adele nog vier Awards bovenop. Daarmee evenaarde ze het record van zangeres Beyonce, dat twee jaar terug is gevestigd. De rockers van The Foo Fighters sleepten vijf Grammy’s in de wacht.

Optredens

Voor het eerst sinds haar keeloperatie in november trad Adele weer op. Haar ‘Rolling In The Deep’ werd met een staande ovatie onthaald. Ook de optredens van Bruce Springsteen en The Beach Boys, die na twintig jaar weer het podium betraden, vielen in de smaak bij het publiek.

Adembenemend

Op het allerlaatste moment had de organisatie een eerbetoon aan de zaterdag overleden Witney Houston in de planning gepropt. Jennifer Hudson vertolkte de hit ‘I Will Always Love You’, die de Amerikaanse media beschreef als ‘adembenemend’. Vrijwel alle geprezen artiesten reageerde op het overlijden van de zangeres.

Amy Winehouse

Ook Amy Winehouse werd geëerd tijdens de ceremonie in Los Angeles. Haar vader en moeder mochten een onderscheiding in ontvangst nemen voor haar duet met Tony Bennett. “Onze lieve dochter zou hier moeten zijn,” zei vader Mitch Winehouse. “Lang leve Whitney Houston, lang leve Amy Winehouse, lang leve Etta James. Er is een prachtige vrouwenband daar in de hemel.”

Ster advertentie
Ster advertentie