Programma

Guns N' Roses met Angus Young in Goffertpark

  1. Nieuwschevron right
  2. Guns N' Roses met Angus Young in Goffertpark

Alsof de reünie van Axl Rose met Slash nog niet genoeg reden tot feest is, wordt Guns N' Roses in het Goffertpark ook nog vergezeld door AC/DC-gitarist Angus Young.

Ammenooitniet

"Not in this lifetime", antwoordde zanger Axl Rose nog maar vijf jaar geleden toen hem gevraagd werd of er ooit nog een tournee zou volgen met de bezetting waarmee Guns N' Roses tussen 1987 en 1993 furore maakte. Het is weliswaar geen volledige reünie, maar gitarist Slash en bassist Duff McKagan zijn voor het eerst in bijna 25 jaar weer op tournee met Axl Rose. Onder de 65.000 bezoekers die naar het Goffertpark in Nijmegen zijn toegestroomd bevinden zich fans die tijdens die laatste tournee niet eens geboren waren.

Wederdienst van AC/DC

Axl Rose en consorten hebben een verrassing in petto voor het Nederlandse publiek, wanneer 'een goede vriend' op het podium gevraagd wordt. Het is niemand minder dan Angus Young van AC/DC, de band waarvan de Guns N' Roses-frontman vorig jaar de met gehoorproblemen kampende zanger Brian Johnson verving. In Nijmegen bewijst Young de Amerikaanse rockers een wederdienst door mee te spelen op 'Whole Lotta Rosie' en 'Riff Raff' - tot groot genoegen van de concertbezoekers.

Top 2000-klassiekers

De show vzit boordevol Top 2000-klassiekers. Naast eigen meesterwerken als 'Patience' en 'Sweet Child O' Mine' brengt de band een vlammende versie ten gehore van Bond-song 'Live And Let Die', het piano-outro van Claptons 'Layla' wordt vastgeplakt aan het meeslepende 'November Rain', Slash speelt de sterren van de hemel met Pink Floyds 'Wish You Were Here' en het liefdesthema uit The Godfather, er volgt een goed gelijke versie van Soundgardens 'Black Hole Sun' en het hele veld buldert mee met de beroemde bewerking van Dylans 'Knockin' On Heaven's Door'.

Even opwarmen

Het zwaartepunt ligt bij Appetite For Destruction, het debuutalbum uit 1987, waarvan het merendeel van de liedjes voorbij komt. Het duurt even voordat de stembanden van Rose zijn opgewarmd en hij zingt zeker niet altijd even zuiver, maar de energie spat van het podium. Slash is de sterspeler van het team, die zijn briljante gitaarspel tentoonspreidt op rockclassics als 'Welcome To The Jungle', 'Nighttrain', 'Used To Love Her' en 'Sweet Child O' Mine'. De van kleurrijk vuurwerk voorziene meezinger 'Paradise City' vormt de dampende finale van dit topconcert.

Foto's: ANP/KIPPA/Paul Bergen

Ster advertentie
Ster advertentie