Programma
BNNVARA

Mell & Vintage Future scoort internationaal door Netflixfilm The In Between

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Mell & Vintage Future scoort internationaal door Netflixfilm The In Between

Filmkijkers over de hele wereld maken plotseling kennis met Mell & Vintage Future: hun cover van Perfect Day is te horen op de soundtrack van The In Between op Netflix. "Ik dacht echt: wat gebeurt hier?", vertelt Mell bij Giel.

Binnen Nederland timmert Mell & Vintage Future de afgelopen jaren al flink aan de weg, maar nu maakt ook de rest van de wereld de soulvolle samenwerking tussen zangeres Melanie Jonk en veteranen Ton Dijkman en Nico Brandsen. Hun cover van Perfect Day is te horen op de soundtrack van The In Between, het science fiction-drama dat in februari op Netflix verscheen.

'We dachten eerst dat het spam was'

De cover van Lou Reed is prominent, zo'n anderhalve minuut lang, te horen tijdens een emotionele scène in de film. "Het zit er prachtig in", vertelt Mell aan Giel. "Ik vind het te gek. We kregen een mail dat ze ons in een Hollywoodfilm wilden gebruiken. Maar we dachten eerst dat het spam was, wie bedenkt nou dat iemand van Paramount Pictures jou een mailtje stuurt?"

Maar het bleek geen spam: na wat heen en weer mailen geeft Mell & Vintage Future toestemming voor het gebruik, en plotseling ziet de zangeres dat The In Between op Netflix staat. "Ik dacht: hè, dat is toch die titel?", vervolgt Mell. "Dus ik ga het checken, die film is sowieso echt mijn ding. Dus ik ging er helemaal in op, en toen zag ik die scène, en ik word daar echt zo gelukkig van."

Internationaal publiek

Sinds de release van The In Between merkt Mell dat mensen over heel de wereld plotseling naar haar muziek luisteren. "In de Kaaimaneilanden kwamen we op een gegeven moment op 1 in een of andere lijst terecht. Ik dacht: wat gebeurt hier?" Toch blijft de zangeres nuchter over een internationale doorbraak: "Laten we het eerst in Nederland even goed proberen, en dan kijken we verder."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Break the Silence

Het is sowieso al een spannende week voor Mell & Vintage Future. Naast het succes van Perfect Day, dat op het in 2021 verschenen Roots & Romance stond, is het nieuwe album van de groep vandaag verschenen. Op de nieuwe plaat, Break the Silence, probeert de zangeres onderwerpen als het worstelen met depressie bespreekbaar te maken. Met tracks als Love Train, Worth It en Frozen in Time gaf Mell & Vintage Future de afgelopen maanden al een paar fraaie voorproefjes van het nieuwe werk.

Beluister Break the Silence hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie