Programma

Wouter op werkbezoek bij Rick Brink in De Derde Kamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter op werkbezoek bij Rick Brink in De Derde Kamer

In aflevering 11 van De Derde Kamer gaat Wouter op bezoek bij Rick Brink, onze minister van Gehandicaptenzaken.

Wouter en Rick Brink hebben het over klasgenootjes die vroeger dachten dat hij van Star Wars kwam. "Ja, het is wel grappig. Als kind in groep 5 moest ik wel eens een middagje terug naar groep 1 zodat de kinderen even aan me konden wennen. Dat ze wisten van ‘Hey, die komt niet van Star Wars, die woont hier gewoon in de buurt'", aldus Brink. Verder hebben ze het over zijn discussies met Hugo de Jonge, waarom er nu geen ruimte is voor de liefde en wat zijn doelen zijn voor de komende tijd.

Racisme

Verder sprak premier Rutte zich afgelopen week hard uit tegen racisme. Dit naar aanleiding van een voetbalwedstrijd waar racistische uitspraken werden gedaan. Is dit ook in de Tweede Kamer nog besproken? Ook de intocht van Sinterklaas van afgelopen week riep felle reacties op. Moet dit door middel van de landelijke politiek worden opgelost? Wouter en Lars praten verder over hét onderwerp van de Tweede Kamer: de begroting. Waarom wordt hier opnieuw over gediscussieerd na de Miljoenennota? Kunnen er nog rigoureuze dingen veranderen en worden de potjes nu dan écht verdeeld?

Je hoort het allemaal in een nieuwe aflevering van De Derde Kamer:

#11 - DE DERDE KAMER met Rick Brink, Racisme en de Begroting - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is onder meer te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes. Natuurlijk vind je onze podcasts ook op Spotify.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie