Programma

Gevonden demo John Lennons 'Imagine' uitgebracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden demo John Lennons 'Imagine' uitgebracht

Tijdens het digitaliseren van studiotapes van John Lennon is de technicus in 2016 op een nooit eerder gevonden demo van 'Imagine' gestuit. De opname is nu officieel uitgebracht.

Gevonden tussen archiefmateriaal

De opname wordt begin 2016 gevonden door technicus Rob Stevens als hij studiotapes aan het digitaliseren is voor een nieuwe uitgave van het album Imagine. Hij struint door de dozen met archiefmateriaal als hij een doos tegenkomt met een tape waarvan niet duidelijk is wat er op is opgenomen. Bij het afspelen ontdekt hij een opname van 'Imagine' waarvan het bestaan tot dan toe onbekend is. De demo wordt door John Lennon opgenomen in zijn thuisstudio in Ascot, vier dagen voor de officiële opnamesessies van start gaan.

Tot nu toe werd alleen John Lennon zelf aangemerkt als schrijver van 'Imagine', maar later beweerde hij dat hij hulp had gekregen van Yoko Ono. Die credits zijn bij de heruitgave nu officieel aangepast.

Beluister de opname hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Ultimate Collection

De demo maakt deel uit van de aankomende boxset Imagine: The Ultimate Collection. De set bevat o.a. nieuwe mixen, nooit eerder verschenen opnames en interviews. De release staat gepland voor 5 oktober.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie