Programma
VPRO

Atze de Vrieze in Jan-Willem Start Op over Weird Hit Wonder: 'Hoe is dat een hit geworden?!'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Atze de Vrieze in Jan-Willem Start Op over Weird Hit Wonder: 'Hoe is dat een hit geworden?!'

Podcast Weird Hit Wonder is alweer toe aan het derde seizoen. Jan-Willem en Jeroen zijn groot fan en bellen met de maker van de podcast, Atze de Vrieze.

Na twee succesvolle seizoenen met afleveringen over André Rieu en Mannenkoor Karrespoor, is Weird Hit Wonder terug met een nieuw seizoen. In de podcast duikt Atze de Vrieze in de verhalen achter bijzondere buitenbeentjes. In Jan-Willem Start Op vertelt hij: "Het zijn liedjes waarvan je denkt, huh, hoe is dat een hit geworden?"

De persoonlijke favoriet van Atze is Het Busje Komt Zo van Höllenboer, waarover hij dit seizoen een aflevering maakte. "De kans is ook groot dat je niet precies weet waar het liedje over gaat. Iedereen zong het in de kroeg, op de skipiste, maar het gaat eigenlijk over heroïneproblematiek in de jaren 90." Hoe heeft dit nummer een hit kunnen worden? Luister het gesprek met Atze hieronder terug.

Weird Hit Wonder: de Après Ski-hut en feestmuziek

Zet het roze flesje maar aan je mond, het gele dopje op je neus, en kantel naar achteren. We gaan ons wentelen in ongein deze aflevering van Weird Hit Wonder. Want hoe in hemelsnaam werd de Tiroler Après Ski muziek zo populair in het platste land van de wereld? Een hectische en bomvolle aflevering over feestmuziek in Nederland.

#15 - Après Ski-hut - Weird Hit Wonder

Weird Hit Wonder

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits.

Ster advertentie
Ster advertentie