Programma

Ein-de-lijk een nieuw album van Fleetwood Mac

  1. Nieuwschevron right
  2. Ein-de-lijk een nieuw album van Fleetwood Mac

Het duurt maar en het duurt maar, maar zangeres Christine McVie bevestigt dat er toch nog een album van Fleetwood Mac in de maak is.

Zeven nummers al af

"We hebben zo'n twee jaar geleden al zeven nummers in de studio opgenomen in aanloop naar een gloednieuw album", vertelt Christine McVie in een interview. Het album is nog niet voltooid, omdat Fleetwood Mac in 2014 en 2015 de wereld over trok om concerten te geven. "We hebben de nummers tijdelijk aan de kant gelegd vanwege de tournee en nu gaan we, volgens mij, in oktober weer de studio in om het af te maken."

Stevie of nie?

Behalve de zeven tracks die al opgenomen zijn, liggen er nog voldoende liedjes op de planken die nog opgenomen moeten worden, vooral nummers die McVie schreef met collega Lindsey Buckingham. "Dus we blijven doorgaan en proberen het album af te maken", zegt ze. Stevie Nicks heeft volgens McVie nog niks opgenomen met de band. "Mocht Stevie niet mee willen werken, dan doen we wel gewoon wat kleinere shows."

Ruzie

Eerder liet Stevie Nicks weten dat ze geen idee heeft of er nog een nieuw Fleetwood Mac-album verschijnt. "Het zit zo: zou je een jaar lang in een hok willen zitten om met een stel mensen ruzie te maken?", vroeg de zangeres zich af over een eventueel opnameproces. "En daarna niet op tournee willen, omdat je net een jaar lang hebt lopen ruziën?" Het laatst verschenen studioalbum van Fleetwood Mac is Say You Will uit 2003.

Solotournee

Stevie Nicks gaat in oktober op solotour in de VS. Nicks gaat op solotour om haar in 2014 uitgekomen soloalbum 24 Karat Gold - Songs From The Vault te promoten. Of ze naar Nederland komt is nog maar zeer de vraag. Bekijk hier de vijf mooiste livemomenten van Stevie Nicks.

Ster advertentie
Ster advertentie