Programma
KRO-NCRV

Hoe Bee Gees-drummer Dennis Bryon een levensredder werd

foto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Bee Gees-drummer Dennis Bryon een levensredder werd

In Het Gouden Trommelvlies staat deze week Bee Gees-drummer Dennis Bryon centraal. De in Wales geboren muzikant drumde niet alleen op een van de grootste albums aller tijden, maar hij is ook verantwoordelijk voor talloze succesvolle reanimaties.

Dennis Bryon begint op jonge leeftijd al met drummen, en weet als lid van de band Amen Corner in de late jaren 60 al een aardige hit te scoren met het nummer (If Paradise Is) Half As Nice. Rond dezelfde tijd komt ook Bee Gees op, en de band rond de broers Gibb en Amen Corner komen elkaar regelmatig tegen rond optredens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Saturday Night Fever

Wanneer de Gibbs in 1973 vragen of Bryon achter het drumstel plaats wil nemen bij Bee Gees, hapt de Welshman dan ook toe. Hij maakt uiteindelijk tot 1980 deel uit van de legendarische popgroep, en drumt in die tijd onder andere op het razend succesvolle album Saturday Night Fever.

Op die plaat, de soundtrack van de gelijknamige film met John Travolta, staan vermaarde Bee Gees-tracks als More Than a Woman, How Deep Is Your Love en Night Fever, maar het allerbekendste nummer is toch wel Stayin' Alive. Die track blijkt niet alleen een hit van wereldformaat, maar vormt ook nog eens he geheugensteuntje voor mensen die in noodgevallen een hartmassage moeten geven.

Bryons levensreddende drumpartij kwam op een onconventionele manier tot stand? Emmely de Wilt vertelt in het onderstaande fragment hoe dat gebeurde:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie