Programma

Beleef de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped vanuit je huiskamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Beleef de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped vanuit je huiskamer

Vanavond geeft de directeur van het Groninger Museum een gratis online rondleiding door The Rolling Stones – Unzipped, de eerste internationale tentoonstelling over de beroemde band.

Na een spectaculaire opening in november door niemand minder dan frontman Mick Jagger moest het museum vanwege lockdown de deuren weer snel sluiten. "Het is stil en een beetje deprimerend. Achter de schermen wordt er hard gewerkt naar andere mogelijke dingen, maar als je niet open bent, en zeker met deze tentoonstelling dan is het balen", vertelt directeur Andreas Blühm in Jan-Willem Start Op.

Gratis rondleiding

Gelukkig heeft de directeur een creatieve oplossing bedacht! Op vrijdagavond 19 februari geeft hij namelijk online via Facebook een gratis rondleiding door de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped. "Er is iemand met een camera mee en dan loop ik door de zalen. Af en toe lichten we iets uit", vertelt Blühm. De tentoonstelling bestaat uit ruim vierhonderd originele objecten uit de verzameling van de Britse rockband.

Twee kinderen in een snoepwinkel

Jan-Willem en Jeroen maakten in november 2020 hun ochtendshow live vanuit het Groninger Museum, waar The Rolling Stones-tentoonstelling een dag later de deuren zou openen. De twee waren in uitgelaten stemming. Natuurlijk omdat ze gek zijn op The Rolling Stones, maar ook omdat ze deze ervaring mochten delen met een groepje luistervrienden. "We waren net twee kinderen in een snoepwinkel", lacht Jan-Willem. "Ik kon het niet laten om aan de kostuums te ruiken", biecht Jeroen op. "Geur is voor mij altijd heel belangrijk en bovendien de enige dimensie die je nooit meekrijgt. Jaggers outfit bij Sympathy For The Devil rook echter vooral naar stomerij."

Tot wanneer is de tentoonstelling over The Rolling Stones in het Groninger Museum te zien? Je hoort het hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie