Programma

Gitaren: custom made

  1. Nieuwschevron right
  2. Gitaren: custom made

Stel je wilt een gitaar die je mee kunt nemen onderweg, dan laat je hem toch speciaal voor jou ontwerpen? Wij bekeken de gaafste custom made gitaren.

Voor onderweg

De Franse gitaarbouwer Sabastien Gavet maakt deze inklapbare gitaren. Een exemplaar kost naar verluid tussen de 1000 en 1500 euro, afhankelijk van de vorm en het materiaal. Dus, ben je vaak op reis en neem je een gitaar mee, dan is dit misschien wel wat voor jou. Het heet niet voor niets het 'Tour Bus'-model.

Reis gitaar - gif

Met een verassingseffect

Het zijn de begin jaren veertig als Les Paul, dan een van de bekendste gitaristen van Amerika, zijn eerste solidbody gitaar in elkaar knutselt. 'The Log' is gemaakt van een stuk vurenhout, met losse onderdelen van andere modellen en aangevuld met zelfgemaakte onderdelen. Paul begon zijn optredens vervolgens met de zijkanten verbonden aan het blok, om halverwege over te blijven met enkel het middengedeelte als verassing.

The Log

Multifunctioneel

Wat heb je echt nodig op een gitaar? Juist, snaren. Waarom zou je er dan niet een paar extra opzetten moet de maker van de Pikasso-gitaar hebben gedacht. Een van de weinige mensen die het instrument met 42 snaren beheerst, is de Amerikaanse jazz-gitarist Pat Metheny.

Een beetje extravagant

Een van de bekendste gitaren van Prince, is zijn paarse Love Symbol gitaar. Het origineel is gemaakt door de Duitse Jerry Auerswald van antiek esdoornhout en helemaal goud geverfd. Inmiddels zijn er meerdere exemplaren vanwege het regelmatige sneuvelen van de instrumenten op het podium.

Love gitaar van Prince

Knuffelbaar

Maar er zijn meer artiesten met bijzondere wensen, zoals de mannen van ZZ Top. Je zou het misschien niet verwachten van de bebaarde mannen, maar ze staan regelmatig te rocken op deze knuffelbare gitaren.

ZZ Top Fur Gitar 1.jpg

Ster advertentie
Ster advertentie