Programma

Karin Bloemen: "Ik vluchtte uit de realiteit tijdens pijnlijke jeugd"

  1. Nieuwschevron right
  2. Karin Bloemen: "Ik vluchtte uit de realiteit tijdens pijnlijke jeugd"

Tijdens de podcast komt al snel de moeilijke jeugd die Bloemen had ter sprake: "Ik heb jarenlang met angst geleefd."

Een van de vroegste herinneringen die Karin Bloemen heeft aan cabaret is André van Duin, vertelt ze aan Gijs: "Ik vond dat zo verbijsterend en grappig." Voor de caberetiere was het kijken en lusiteren naar André van Duin een welkome afleiding, want Bloemen had allesbehalve een makkelijke jeugd. "Van mijn zevende tot mijn veertiende jaar ben ik misbruikt en geslagen door mijn stiefvader. Iedere vlucht uit de realiteit was welkom tijdensdie periode. Ik was dan gewoon heel even uit mijn verdriet.", zo zegt ze. Gijs vraagt of van Duin ook een soort redding is geweest voor haar tijdens die periode, maar zo voelt dat voor Bloemen niet: "Ik zou willen dat het zo makkelijk was; dan zou ik het iedereen aanraden die met deze problemen te maken heeft."

Beluister hieronder de hele aflevering van Staverman Stand-up.

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere donderdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app, jouw favoriete podcastplatform en te bekijken via het YouTube kanaal van NPO Radio 2. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Gijs 2.4

Je hoort Gijs 2.4 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie