Programma

Gitarist Menno Gootjes over Schiedam, jenever en het ontstaan van Black Nazareth

  1. Nieuwschevron right
  2. Gitarist Menno Gootjes over Schiedam, jenever en het ontstaan van Black Nazareth

In De Keiharde Pödcast van deze week gaat het over rock, metal, hoe muziek je door een periode kan slepen, jenever, Schiedam en Black Nazareth.

Black Nazareth is een nieuwe band uit Schiedam die de geschiedenis van de stad meeneemt in haar hele lancering. De naam komt van de oude bijnaam van Schiedam, Zwart Nazareth die de jeneverindustrie aan de stad had gegeven.

De band kan worden bestempeld als supergroep met Menno Gootjes (gitarist, Focus), Daniël de Jongh (zanger, ex- Textures), Henry McIlveen (Bas, Threnody) en Martijn Spierenburg (toetsen, ex- Within Temptation). Suzanne en Mike praten met gitarist Menno Gootjes over Schiedam, jenever, het ontstaan van de band en hun nieuwe single Cold As Stone die natuurlijk ook wordt gedraaid. Menno omschrijft de muziek van Black Nazareth als 'Rock en metal, maar het is ook alternative'.

Ook spelen de luisteraars een grote rol in De Keiharde Pödcast. Luisteraar Wilco Houtman wil bijvoorbeeld heel graag de nieuwe single Skyfall van Helloween horen en luisteraar Joshua vertelt hoe de muziek van Guns N' Roses een hele grote steun was in een hele moeilijke periode in zijn leven.

Luister hieronder of in je favoriete podcast app naar de eerste aflevering van De Keiharde Podcast:

#3 - Black Nazareth, Schiedam en jenever (S03)

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie