Programma

Coldplay wil alleen nog klimaatneutraal touren

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay wil alleen nog klimaatneutraal touren

Coldplay wacht met een nieuwe tour tot de band een optie heeft gevonden om het zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te doen. Dat heeft Chris Martin gezegd in een interview met de BBC.

De band brengt morgen het nieuwe album Everyday Life uit, maar een bijbehorende tour is nog geen uitgemaakte zaak. De mannen willen namelijk hun tijd nemen om goed na te denken over de milieuvriendelijkheid van hun toekomstige concertreeksen. "We moeten allemaal goed nadenken over hun we op de beste manier ons werk kunnen uitvoeren", aldus Chris Martin. "Ik wil dat onze toekomstige tours een positieve impact hebben. We zouden teleurgesteld zijn als 'ie niet klimaatneutraal is."

Everyday Life

Op het nieuwe album staat Coldplay volgens Martin stil bij maatschappelijke thema's als deze. De band wil met de plaat een duidelijke boodschap uitdragen: "Als je het voorrecht hebt gehad om de hele wereld rond te reizen, weet je dat we allemaal mensen zijn op dezelfde planeet."

De tracklist van het tweedelige album, de opvolger van A Head Full of Dreams uit 2015, werd vorige maand op een ludieke manier onthuld door de band:

Sunrise

1. ‘Sunrise’
2. ‘Church’
3. ‘Trouble in Town’
4. ‘BrokEn’
5. ‘Daddy’
6. ‘WOTW / POTP’
7. ‘Arabesque’
8. ‘When I Need a Friend’

Sunset

1. ‘Guns’
2. ‘Orphans’
3. ‘Èko’
4. ‘Cry Cry Cry’
5. ‘Old Friends’
6. ‘-‘
7. ‘Champion of the World’
8. ‘Everyday Life’

Beluister hier eerste single 'Orphans':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie