Programma

Kwart Nederlanders heeft weleens ruzie met de buren

  1. Nieuwschevron right
  2. Kwart Nederlanders heeft weleens ruzie met de buren

Uit een onderzoek van informatieplatform Kadasterdata.nl blijkt dat 25 procent van de Nederlanders wel eens ruzie maakt met de buren. Gijs belt hierover met presentator Viktor Brand.

"Het is uitstekend nieuws voor ons programma, maar ik schrok wel van de cijfers", vertelt Brand. De presentator is te zien in Mr. Frank Visser doet uitspraak van SBS6.

Oud vs jong

"We kunnen gewoon niet meer zo veel van elkaar hebben. Lijkt het", vertelt Brand. Uit de enquete blijkt dat de jongere generaties, zoals dertigers, vaker problemen hebben met buren dan de ouderen. "Het heeft denk ik ook te maken met de individualisering van de maatschappij. Tegenwoordig zijn veel mensen die in steden wonen veel meer op zichzelf dan vroeger en stellen ze zich niet meer voor aan de buren. De oudere mensen die daar dan naast wonen vinden het onbeleefd. Ze hebben al een mening over elkaar voordat ze naast elkaar zijn komen wonen", vertelt Brand.

'Als je het weet van elkaar dan heb je er meer begrip voor'

Zijn we minder sociaal geworden? "Jonge mensen in de stad hebben minder behoefte om contact te hebben met de buren. Je gaat anders met de buren om als je ze kent. Als je de gezinssituatie kent. Of als er iemand ziek is in het gezin. Als je het weet van elkaar dan heb je er meer begrip voor", vertelt hij. In het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak heeft Viktor Brand vaak te maken met bizarre situaties. Gijs vraagt zich af of hij niet af en toe denkt dat de mensen gewoon ontzettend lastig zijn. Viktor: "Dat denk ik wel heel vaak. We zijn wel honderd afleveringen verder. Je denkt elke keer weer: 'kan het nog gekker'. Het gaat vaak niet om de heg of die hoge boom. Het wordt een principekwestie."

Heeft het ook te maken met jaloezie en wat kun je doen om een goede band te hebben met de buren? Je hoort het hieronder:

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Pixabay


Ster advertentie
Ster advertentie