Programma

Linkin Park heeft publiek Pinkpop onder de duim

  1. Nieuwschevron right
  2. Linkin Park heeft publiek Pinkpop onder de duim

Op 20 maart zou Linkin Park leadzanger Chester Bennington 44 jaar zijn geworden. We eren hem door terug te blikken op het memorabele optreden van de band op Pinkpop in 2012.

Het is in 2012 de tweede keer dat de Amerikaanse rockband Linkin Park op het Landgraafse festival speelt. In 2007 staat de band voor het eerst op Pinkpop nadat hun show in 2003 wordt afgelast en Evanescence hun plek inneemt. De keuze voor Linkin Park als headliner is opvallend, aangezien het een jonger publiek aantrekt. Maar dat mag de pret niet drukken en de band laat vol overtuiging zien hoe je een heuse mensenmassa vermaakt.

Showsteler

De band opent met 'A Place For My Head', waarop het publiek gelijk gek wordt. Zowel Chester als Mike Shinoda zijn goed bij stem, maar Chester is toch echt de ster van de avond. Hij houdt zijn stem de hele show volledig onder controle en weet het hele publiek onder de duim te houden. De band speelt al hun grootste hits waaronder 'Numb' en 'Somewhere I Belong'. Tegen het midden aan zakt de adrenaline even weg, maar die maakt weer ruimte richting het einde wanneer de band knalt met 'One Step Closer'. De band sluit de show af, met hoe kan het ook anders, 'In The End'.

Bekijk hieronder 'In The End' live vanaf Pinkpop 2012:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Linkin Park stond in 2019 maar liefst vijf keer in de Top 2000 waarvan hun hoogste notering 'In The End' op plek 52 eindigde.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie