Programma

Alanis Morissette met Europese tour naar Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Alanis Morissette met Europese tour naar Ziggo Dome

Op dinsdag 6 oktober komt Alanis Morissette voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van het Europese deel van haar tour waarmee ze de 25e verjaardag van Jagged Little Pill viert.

Fans van Alanis Morissette die misgrepen voor haar onlangs aangekondigde optreden in Carré krijgen nu dus een tweede kans om de Canadese zangeres aan het werk te zien. Als mooi extraatje neemt Morissette tijdens haar tour de Amerikaanse singer-songwriter Liz Phair mee als support-act.

Jagged Little Pill

Alanis Morissette brak wereldwijd door met haar derde studioalbum Jagged Little Pill. Daarop staan onder andere de bekende singles 'Ironic', 'You Oughta Know' en 'Hand In My Pocket', die stuk voor stuk in de top van de hitlijsten belandden. Morissette won destijds met de plaat onder andere de Grammy voor Album of the Year. Van het album zijn ruim 33 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld, waarmee Jagged Little Pill inmiddels is uitgegroeid tot een ware alternative rock klassieker. Door veel muziekcritici wordt het gezien als één van de belangrijkste vrouwelijke solo platen uit de jaren negentig.

Op 5 december 2019 maakte ‘Jagged Little Pill, The Musical’, zijn Broadway-debuut in het Broadhurst Theatre in New York. In dezelfde maand bracht Morissette haar single ‘Reasons I Drink’ uit. Ook maakte ze bekend dat ze in de lente - voor het eerst sinds acht jaar - met een nieuw album komt. De release van Such Pretty Forks In The Road staat gepland voor 1 mei 2020.

Nieuwe single

Vandaag brengt Alanis Morissette ook haar nieuwste single uit, 'Smiling'. Het nummer is geschreven door Alanis en Michael Farrell (Morrissey, Macy Gray) en is geprodceerd door Alex Hope (Troye Sivan, Ben Platt, Tove Lo) en is nu te beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie